دانلود پاورپوینت مروری بر تاریخچه دیتابیس ها (پایگاه های داده)

عنوان فارسی

مروری بر تاریخچه دیتابیس ها (پایگاه های داده): تعاریف، سیر تکامل و روندهای آتی

درسهای مرتبط

  فناوری اطلاعات

تعداد اسلاید : 38 فرمت : pptx
قابلیت چاپ و پرینت : دارد کیفیت طراحی : طلایی
سال طراحی : 1403 برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله
قابلیت ویرایش : دارد برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله
پاورپوینت فناوری اطلاعات
قیمت دانلود :
78,800 تومان
توضیحات

امروزه، پایگاه داده و سیستم های مدیریت آن چه در زمینه مدیریت داده های مربوط به کسب و کار و چه در زمینه مدیریت حساب های خانگی روزمره، جزء لازم و لاینفکی از هر نوع کار محسوب می شوند. هدف از این پاورپوینت، نگاهی به گذشته و بررسی منشأ پایگاه داده، تحول آن در طی سال‌ها، و نگاهی به آینده پایگاه های داده است.

در ادامه می توانید بخشی از این پاورپوینت را در قالب یک ویدئو، مشاهده نمایید، لازم به ذکر است که کل اسلایدهای این پاورپوینت، در این ویدئو قرار نگرفته و تنها تعدادی از اسلایدها به عنوان نمونه قرار داده شده اند. برای دریافت فایل پاورپوینت قابل ویرایش، می توانید اقدام به خرید این محصول از سایت نمایید.

    

مفاهیم و کاربردهای پایگاه داده

این پاورپوینت با هدف تعیین منشاء پایگاه های داده تهیه شده است. بر طبق یافته های بدست آمده، تاریخچه پایگاه های داده حتی به دوران پیش از ظهور رایانه ها باز می گردد. پس از آنکه بشر شمارش و نوشتن را آغاز کرد و برای اندازه گیری و ذخیره سازی کالاها نیز روشی را ابداع نمود، به تدریج نیاز به جمع آوری اطلاعات در زمینه کالاهای کلکسیونی نیز آغاز شد. در ابتدا، داده ها تعریف شدند. لازم به ذکر است که، کلمه data، از کلمه لاتین datum که به معنای دادن است، مشتق شده است. در واقع می توان اینگونه عنوان کرد که، کلمه data، جمع datum است، اما اغلب اوقات به عنوان اسم مفرد مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً از دسترس پذیری یا عدم دسترس پذیری داده صحبت به میان می آید. داده در واقع به معنای یک واقعیت، یک رویداد یا بخشی از اطلاعات است. به بیان دیگر، بازنمایی یک واقعیت، شکل و ایده محسوب شده و یک عدد، کلمه یا تصویر به شمار می آید. در واقع، داده به ویژگی های کیفی یا کمی یک متغیر یا مجموعه ای از متغیرها اطلاق می شود. همچنین شایان ذکر است که، داده ها به خودی خود فاقد معنا بوده و صرفا مجموعه ای از اعداد، کلمات یا تصاویر خارج از زمینه بدون ارتباط با سایر حقایق به شمار می آیند. به طور مثال، داده‌های متشکل از اعداد 10 و 12 می‌تواند به معنای هر چیزی اعم از تاریخ، سن فرد، گروه سنی یا یک ماه باشد. با این وجود، داده‌های متشکل از 10 پسر و 12 دختر، معنای بیشتری به داده ها بخشیده و نشانگر این است که ما در حال شمارش پسران و دختران در یک گروه یا مجموعه‌ای از افراد یا کلاس هستیم. این خصوصیات داده ها، تحت عنوان فراداده – اطلاعات مربوط به داده ها می باشد.

پس از گردآوری داده ها، این سوال به ذهن خطور می کند که با این فراوانی داده ها چه اقداماتی بایستی انجام گیرد. از اینرو، مستلزم سازماندهی، ذخیره سازی و دسترس پذیری می باشد. همچنین لازم به ذکر است که بشر به تدریج اصطلاح پایگاه داده که مجموعه ای از داده ها می باشد را ابداع نمود. منشا این مفهوم به کتابخانه ها، سوابق دولتی، تجاری و پزشکی دقیقا پیش از ظهور رایانه ها باز می گردد. زمانیکه بشر دریافت که نیازمند ابزاری برای ذخیره سازی داده ها و حفظ فایل های داده برای بازیابی بعدی است، اقداماتی را برای ذخیره سازی، فهرست بندی و بازیابی داده ها در پیش گرفت. با ابداع رایانه ها، دنیای پایگاه داده با سرعت فزاینده ای تغییر نمود و جمع آوری، حفظ پایگاه داده به کاری ساده، سودآور و کم هزینه تر تبدیل شد. پایگاه داده یک مجموعه خود توصیفی از سوابق یکپارچه از یک شیء فیزیکی یا مفهومی است. همچنین، یک پایگاه داده از این حیث که توصیفی از ساختار خود می باشد، خود توصیفی نامیده می شود. به عبارت دیگر، این توضیحات تحت عنوان فراداده – اطلاعات مربوط به داده ها می باشد. لازم به ذکر است که، پایگاه داده از این جهت یکپارچه می باشد که متشکل از روابط بین اقلام داده و همچنین خود اقلام داده است. در این پاورپوینت، تکامل پایگاه های داده از دوران باستان تا دوران مدرن مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسی ها شامل دهه های 1960، 1970، 1980، 1990 و اوایل قرن 21 تا کنون می باشد که توضیحات کامل مربوط به این موارد در داخل این پاورپوینت موجود می باشند.

این پاورپوینت در 38 اسلاید تهیه شده و در ادامه نیز اسلاید شماره 2 آن قرار داده شده است:

تعریف پایگاه داده

NoSQL

کارلو استروزی در سال 1998 برای نامگذاری پایگاه داده رابطه ای سبک وزن و منبع باز خود از اصطلاح NoSQL استفاده نموده است که رابط استاندارد SQL را نمایش نمی داده است. اریک ایوانز، یکی از کارکنان Rackspace، زمانی که یوهان اسکارسون از Last.fm درخواست کرد تا رویدادی را برای بحث در خصوص پایگاه های داده توزیع شده منبع باز سازماندهی کند، اصطلاح NoSQL را مجددا مطرح نمود. لام به ذکر است که این اصطلاح، ظهور تعداد کثیری از فروشگاه‌های داده توزیع شده غیرمرتبط را نمایش می دهد که اغلب تلاشی برای ارائه ضمانت های ACID (ظرفیت اتمی، سازگاری، جداسازی، دوام) است که از ویژگی های کلیدی سیستم های پایگاه داده رابطه ای کلاسیک نظیر Sybase، IBM DB2، MySQL، Microsoft SQL Server، Postgres SQL، Oracle RDBMS، Informix، و Oracle RDB برخوردار نبوده اند.

غالبا پایگاه های داده NoSQL بر اساس نحوه ذخیره داده ها طبقه بندی شده و در بخش هایی نظیر یک مدل ساده، پیاده سازی BigTable، پایگاه های داده ذخیره اسناد و پایگاه های داده گراف طبقه بندی می شوند. سیستم های پایگاه داده NoSQL در کنار شرکت های اینترنتی عظیم مانند گوگل، آمازون، توییتر و فیس بوک به رشد قابل ملاحظه ای دست یافتند. اما به دلیل وجود برخی از چالش های قابل ملاحظه در برخورد با داده ها، راه حل های سنتی RDBMS قادر به رفع آنها نبودند. لازم به ذکر است که پایگاه های NoSQL غالبا برای عملیات بازیابی و پیوست بهینه سازی شده اند و اغلب تا حدودی دارای عملکردی فراتر از ذخیره سازی رکورد هستند. علاوه بر این می توان اینگونه عنوان کرد که در مقایسه با سیستم های SQL کامل، کاهش انعطاف‌پذیری زمان اجرا، با موفقیت های چشمگیری در زمینه مقیاس پذیری و عملکرد برای مدل های داده خاص جبران می شود.

UnQL

در سال 2011، توسعه دهندگان DB کار بر روی UnQL (زبان کوئری بدون ساختار)، یک ویژگی برای یک زبان کوئری برای پایگاه های NoSQL را آغاز نمودند. لازم به ذکر است که NoSQL، برای پرس و جو از مجموعه اسناد با فیلدهای ضعیف در مقابل جداول دارای سطر و ستون ایجاد شده است. همچنین، UnQL ابرمجموعه ای از SQL است که در آن SQL یک نوع بسیار محدود از UnQL می باشد که برای کوئری های مربوطه همواره فیلدها، شماره ها، نام ها و انواع یکسانی را بازگردانی می کند. با این وجود، UnQL با عبارات SQL زبان تعریف داده (DDL) نظیر CREATE TABLE یا CREATE INDEX سرو کار ندارد.

در ادامه، اسلاید شماره 34 این پاورپوینت قرار داده شده است:

الزامات غیرعملیاتی پایگاه داده سنتی

روندهای آتی دیتابیس ها

این پاورپوینت، تاریخچه پایگاه های اطلاعاتی را برای تاکید بر اهمیت آنها مورد بررسی قرار می دهد. به عبارت دیگر می توان اینگونه عنوان کرد که، امروزه، پایگاه های اطلاعاتی دارای منطق پیچیده تری هستند. همچنین، ویژگی دیگری یعنی تفکیک مکان از مفهوم انتزاعی خود پایگاه داده در حال ظهور است که مدتها پیش مطرح شده است. این ویژگی باعث می شود که یک پایگاه داده در بیش از یک مکان قرار گرفته و به عنوان یک واحد پیوسته مورد بررسی قرار گیرد. از اینرو، به این نمونه ها، پایگاه داده های توزیع شده یا فدرال گفته می شود. لازم به ذکر است که بخشی از یک پایگاه داده می تواند در نیویورک و دیگری در بوستون بوده و برای شمارش تمامی مشتریان به طور همزمان در هر دو مکان، یک پرس و جو درخواست شده اجرا شود. لازم به ذکر است که این امر به دلیل افزایش سرعت شبکه ها، محقق شده است. در ادامه، روندهای زیر در دنیای پایگاه های داده پیش بینی شده اند که عبارتند از:

  • پایگاه داده و مدیریت داده ها در نقطه تحول می باشند
  • در میان محرک ها، تغییرات در معماری، نظیر محاسبات ابری و نیاز به مقابله با حجم زیادی از داده ها وجود دارد.
  • پایگاه های داده خارج از مرزهای سنتی مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از این نمونه ها MapReduce گوگل است. مجموعه داده ها – نه پایگاه های داده – برای جمع آوری و ارتباط دانش حائز اهمیت هستند. همچنین، برنامه های ابری، موبایلی و مجازی نیز به بروز تغییرات و تحولات شگرفی منجر شده اند.

همچنین لازم به ذکر است که، ذخیره سازی داده ها با گذشت زمان بسیار پیچیده تر شده و داده های مکانی به توابع تخصصی نیاز پیدا می کنند. همچنین، داده های تصویری، داده های اسکن شده و داده های پزشکی پیچیده، نظیر توالی ژن، نیز بایستی ذخیره سازی شوند. همچنین امروزه، دستگاه های پزشکی که داده های فیزیکی را ثبت کرده و به فرمت دیجیتال تبدیل می کنند، هم اکنون در حال استفاده می باشند و بایستی توسط رایانه‌ها مورد پردازش قرار گیرند. علاوه بر این، پردازش این داده ها برای استخراج الگوها، نظیر توالی های DNA که به بروز یک بیماری خاص منجر می شود، همچنین مستلزم قابلیت های پردازش و ذخیره سازی داده های بیشتری می باشد.

دیتابیس ها دارای آینده ای روشن خواهند بود. سیستم های عظیمی که مستلزم  ابزارهای جدیدی برای پردازش و تحلیل داده ها هستند، در حال ظهور می باشند. همچنین، استفاده از پایگاه داده موبایل محصولی است که اکنون در بازار مشاهده می شود. علاوه بر این، فناوری در حال تغییر و بهبود سبب شده که افراد توقع داشته باشند که دستیابی به تمامی اطلاعات صرفا با یک کلیک یا تماس محقق شود. همچنین در بسیاری از حوزه ها، پردازش تراکنش های توزیع شده در حال تبدیل شدن به معیار و استاندارد برنامه ریزی تجاری است.

شاید چندان تعجب برانگیز نباشد که، پایگاه های داده روزی به حدی توسعه یابند که کپی های دیجیتالی قابل ذخیره سازی باشند. ایده حمل کننده پیشتازان فضا که یک فرد را از مکانی به مکان دیگر منتقل می‌کند، ممکن است به یک موضوع ساده امواج رادیویی تبدیل شود که داده های دیجیتالی را منتقل کرده و حضور ما در سیاره دورتر را تعریف می کند. به طور کلی می توان اینگونه عنوان کرد که، آینده پایگاه های داده بسیار امیدبخش خواهد بود.


سفارش ترجمه

دیدگاهها

  1. سید رضا

    طراحی خوبی داره
    ممنون از سایت خوب شما

    • مرتضی موسی زاده

      ممنون از توجه شما

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − شش =

مقالات ترجمه شده

نماد اعتماد الکترونیکی

پشتیبانی

logo-samandehi