دانلود ترجمه مقاله تاثیر شوری خاک بر رشد محصولات گیاهی و نباتی. شیوه های کاهش شوری خاک
عنوان فارسی |
تاثیر شوری خاک بر رشد محصولات گیاهی و نباتی. شیوه های مدیریتی در راستای جلوگیری و کاهش شوری خاک |
عنوان انگلیسی |
Soil Salinity: Effect on Vegetable Crop Growth. Management Practices to Prevent and Mitigate Soil Salinization |
کلمات کلیدی : |
  محصولات گیاهی و نباتی؛ حد آستانه شوری؛ تحمل شوری محصولات کشاورزی؛ عدم تعادل یونی؛ آبیاری؛ زهکشی؛ کوددهی |
درسهای مرتبط | مهندسی کشاورزی |
تعداد صفحات مقاله انگلیسی : 13 | نشریه : MDPI |
سال انتشار : 2017 | تعداد رفرنس مقاله : 92 |
فرمت مقاله انگلیسی : PDF | نوع مقاله : ISI |
پاورپوینت : ندارد | وضعیت ترجمه مقاله : انجام نشده است. |
1. مقدمه 2. تاثیرات شوری روی رشد و تغذیه سبزیجات 3. قلیایی شدن 4. تحمل سبزیجات در برابر شوری 5. شیوه های مدیریتی 6. نتیجه گیری
مقدمه: شور شدن خاک یک عامل مهم در کاهش بهره وری خاکهای زراعی است. اگرچه تخمین دقیق مساحت خاکهای شور دشوار است، اما این مقدار همچنان در حال افزایش است و این پدیده به ویژه در خاکهای آبیاری متراکم شدید تر است. تخمین زده می شود که حدود 20٪ (45 میلیون هکتار) زمین آبیاری که یک سوم غذای جهان را تولید می کند، تحت تأثیر شوری است [1]. شوری خاک تقریباً 1 میلیون هکتار را در کشورهای تحت پوشش اتحادیه اروپا و عمدتا کشورهای مدیترانه ای را تحت تأثیر قرار داده که عامل اصلی بیابان زایی است. در اسپانیا، 3٪ از 3.5 میلیون هکتار از اراضی آبیاری بشدت تحت تأثیر شوری قرار گرفته است، که بطور قابل توجهی پتانسیل کشاورزی آن را کاهش داده است، در حالی که 15٪ اراضی دیگر در منطقه مدیترانه در معرض خطر جدی قرار دارند، ممکن است با توجه به افزایش پیش بینی شده مناطق آبیاری و کمبود فزاینده آب با کیفیت مناسب، نرخ تخریب اراضی مرتبط با قلیایی سازی خاک در دهه های آینده بیشتر شود [3]. مقدار زمین های کشاورزی جهان نابود شده توسط انباشت نمک در هر سال 10 میلیون هکتار تخمین زده می شود [4]. این میزان با تغییرات آب و هوایی، استفاده بیش از حد از آبهای زیرزمینی (عمدتاً در نزدیکی دریا)، افزایش استفاده از آب کم کیفیت در آبیاری و معرفی گسترده آبیاری همراه با کشاورزی شدید و زهکشی ضعیف قابل تسریع است. از طرف دیگر، تمایل به افزایش راندمان مصرف آب آبیاری، همانطور که در بسیاری از مناطق به دلیل کمبود آب تأیید شده است و استفاده از آب کم کیفیت می تواند منجر به تجمع شوری در خاک شود زیرا درصد سنگ شویی کاهش می یابد و نمک های موجود در آب آبیاری به اندازه کافی شسته نمی شوند. تخمین زده می شود که تا سال 2050، 50٪ از زمین های زراعی جهان تحت تأثیر شوری قرار گیرند [5]. شوری خاک باعث افزایش بهره وری بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله بیشتر محصولات گیاهی می شود که تحمل کمتری نسبت به شوری خاک دارند. با این حال، افزایش قابل توجه در تولید و مصرف محصولات گیاهی که شامل بخش های خوراکی گونه های علفی (ریشه، غده، شاخه، ساقه، برگ، میوه و گل) است در اولویت جهانی قرار دارد. در حقیقت، سبزیجات نقش مهمی در تغذیه و سلامتی انسان دارند، به ویژه به عنوان منابع ویتامین C، تیامین، نیاسین، پیریدوکسین، اسید فولیک، مواد معدنی و فیبر رژیم غذایی. برخی از شایع ترین و ناتوان کننده ترین اختلالات تغذیه ای جهان، از جمله کمبود ریز مغذی ها، مربوط به مصرف سبزیجات کم است [6]. به طور کلی، سبزیجات در مقایسه با محصولات زراعی، محصولاتی با بازده بالا در هر واحد از آب کاربردی و اقتصادی هستند. این ممکن است یک مزیت بسیار مهم برای کشاورزان مقیاس کوچک باشد، زیرا سبزیجات می توانند در مناطق کوچک و تحت شرایط سخت رشد کنند. محصولات گیاهی به طور کلی به آب بیشتر و مکرر نسبت به سایر محصولات زراعی نیاز دارند. تولید محصولات گیاهی در مناطق خشک و نیمه خشک با بارندگی کم و دمای زیاد نیاز به ورود بیشتر کود و آبیاری دارد. با این حال، افزایش شوری خاک و آب به عملکرد آبیاری و کود دهی وابسته است. بنابراین، هدف از این تحقیق، تجزیه و تحلیل اثرات شوری بر رشد سبزیجات و چگونگی عملکرد مدیریت (آبیاری و کوددهی) می تواند از شوری خاک و آب جلوگیری کرده و اثرات سوء شوری را کاهش دهد.
Introduction: Soil salinization is a major factor contributing to the loss of productivity of cultivated soils. Although difficult to estimate accurately, the area of salinized soils is increasing, and this phenomenon is especially intense in irrigated soils. It was estimated that about 20% (45 million ha) of irrigated land, producing one-third of the world’s food, is salt-affected [1]. Soil salinity affects an estimated 1 million hectares in the European Union, mainly in the Mediterranean countries, and is a major cause of desertification. In Spain, 3% of the 3.5 million hectares of irrigated land is severely affected, markedly reducing its agricultural potential, while another 15% is under serious risk [2]. In the Mediterranean region, land degradation associated with soil alkalization may worsen at increasing rates in the coming decades, owing to the expected increase in irrigated areas and the increasing scarcity of good quality water [3]. The amount of world agricultural land destroyed by salt accumulation each year is estimated to be 10 million ha [4]. This rate can be accelerated by climate change, excessive use of groundwater (mainly if close to the sea), increasing use of low-quality water in irrigation, and massive introduction of irrigation associated with intensive farming and poor drainage. On the other hand, the tendency to increase the efficiency of irrigation water use, as is verified in many regions due to the scarcity of water, and the use of low quality water can lead to the accumulation of salts in the soil, since the leaching fraction is reduced and the salts contained in the irrigation water are not leached enough. It is estimated that, by 2050, 50% of the world’s arable land will be affected by salinity [5]. Soil salinity reduces the productivity of many agricultural crops, including most vegetable crops, which present low tolerance to soil salinity. However, a substantial increase in production and consumption of vegetable crops that include edible portions of herbaceous species (roots, tubers, shoots, stems, leaves, fruits, and flowers) is a global priority. In fact, vegetables play an important role in human nutrition and health, particularly as sources of vitamin C, thiamine, niacin, pyridoxine, folic acid, minerals, and dietary fiber. Some of the world’s most widespread and debilitating nutritional disorders, such as micronutrient deficiencies, are related to low vegetable intake [6]. Generally, vegetables are crops with high productivity per unit of water applied and economic value compared with field crops. This may be a very important advantage for small farmers, because vegetables can grow in small areas, under intensive procedures. Vegetable crops generally require more water and more frequent irrigation than other agronomic crops. Vegetable crop production in arid and semi-arid regions with low rainfall and high temperatures require a larger input of fertilizers and irrigation. However, soil and water salinity increase are closely related to irrigation and fertilization practices. Therefore, the objective of this review is to analyze the effects of salinity on vegetable growth and how management practices (irrigation and fertilization) can prevent soil and water salinization and mitigate adverse effects of salinity.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.