دانلود پاورپوینت بررسی کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه آموزش

عنوان فارسی

بررسی کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه آموزش: ارزیابی مزایا، امنیت و چالش ها

درسهای مرتبط

  اینترنت اشیا

تعداد اسلاید : 30 فرمت : pptx
قابلیت چاپ و پرینت : دارد کیفیت طراحی : طلایی
سال طراحی : 1403 برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله
قابلیت ویرایش : دارد برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله
پاورپوینت اینترنت اشیا
قیمت دانلود :
58,800 تومان
توضیحات

“کودکان در یادگیری دچار مشکلاتی هستند!” – معلمان در سراسر جهان شکایت دارند و معتقدند که آنها نمی توانند روی یک چیز تمرکز کنند! اما آیا واقعا مسئله این است؟ کارشناسان معتقدند که این مسئله بیشتر در مورد برخورد تفکر دیجیتالی جدید و ایدئولوژی پیش کامپیوتری و قدیمی است. بسیار مضحک است که کودکان مدرن طبق برنامه درسی دهه های پیش، تحت آموزش قرار بگیرند. از آنجائیکه، دنیا در طی دو دهه گذشته با تغییرات زیادی همراه بوده است، زمان آن فرا رسیده است که به یادگیری هوشمند روی آورده و اصول جدیدی در آموزش به کار گرفته شود.

اینترنت اشیا یکی از زمینه های جدیدی است که جنبه های مختلفی از زندگی امروز بشر را تحت تاثیر قرار داده و توجهات زیادی را به خوب معطوف ساخته است. از جمله می توان به نقش اینترنت اشیا در بخش مراقبت از سلامت، تجارت الکترونیک، گردشگری، آموزش و … اشاره کرد. در این نمونه پاورپوینت آماده، به بررسی نقش و کاربرد گسترده فناوری اینترنت اشیا در حوزه آموزش، پرداخته شده است.

در ادامه می توانید بخشی از این پاورپوینت را در قالب یک ویدئو، مشاهده نمایید، لازم به ذکر است که کل اسلایدهای این پاورپوینت، در این ویدئو قرار نگرفته و تنها تعدادی از اسلایدها به عنوان نمونه قرار داده شده اند. برای دریافت فایل پاورپوینت قابل ویرایش، می توانید اقدام به خرید این محصول از سایت نمایید.

    

اینترنت اشیاء چیست؟

IoT (اینترنت اشیاء) ، شامل تعامل اشیاء خاص (اشیاء، دستگاه هایIoT) با یکدیگر و با دنیای خارج، از طریق فناوری های اینترنت است. به عبارت دیگر، هدف اصلی این حوزه، تسهیل زندگی روزمره و رهایی از انجام کارهای یکنواخت است.

امروزه، اینترنت اشیا (IoT) علاوه بر اینکه تسهیلاتی را در زندگی ما بوجود آورده است، به بهره وری بیشتر صنعت مراقبت های بهداشتی نیز منجر شده است. با توجه به کارایی IoT در زندگی و مراقبت های بهداشتی، احتمال اثربخشی آن در زمینه آموزش نیز وجود دارد. همچنین، اولین مؤسسات آموزشی که از این روند پیروی می کنند، احتمالاً رهبران بازار برتر هستند. البته معلمان (و گاهی از اوقات دانش آموزان) در زمینه اینترنت اشیا دچار شک و تردید هستند. علاوه بر این، با وجود اینکه راهکارهای IoT همچنان جدید و نامشخص هستند، اما دارای چشم اندازها و آینده ای روشن می باشند.

لازم به ذکر است که هر شی ای، به شرطی که بتوان آن را به اینترنت متصل کرد (به گونه‌ای که اطلاعات را منتقل کند)، شانس تبدیل شدن به یک دستگاه (هوشمند) را دارا می باشد. سیستم اینترنت اشیا این اطلاعات را پردازش و تحلیل کرده و سپس بر اساس آن نتیجه گیری می کند و اقدامات لازم را برای دستیابی به هدف تعیین شده (بدون مشارکت انسان، اما به نفع ما!) به کار می گیرد. همچنین، انواع دستگاه های هوشمند از یک لامپ که از طریق یک برنامه موبایل، روشن و خاموش می شود گرفته تا کامیونی که توسط فناوری های روباتیک هدایت می شود، وجود دارد.

این پاورپوینت در 30 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز، اسلاید شماره 7 آن قرار داده شده است:

کاربردهای IoT در بخش آموزش

مزایای دیجیتالی شدن حوزه آموزش

امروزه بیش از یک و نیم میلیون کودک در سنین مختلف و در نقاط مختلف جهان در حال آموزش هستند. اما مسائل و مشکلاتی نیز همراه با آموزش وجود دارد که در زیر فهرست شده است:

  • رویکرد منسوخ به آموزش. ما در قرن بیست و یکم زندگی می کنیم که رویاهای نویسندگان علمی تخیلی قرن بیستم در حال تبدیل شدن به واقعیت است، با این وجود، آموزش هنوز به روشی قدیمی انجام می شود. دانش آموزان ملزم به استفاده از برنامه هایی هستند که مدت هاست منسوخ شده اند و راه حل های جدیدتری جایگزین آن شده اند. این بدان معناست که این جوانان بدون مهارت و آمادگی لازم وارد بازار کار شده و دارای دانشی هستند که هیچ کارفرمایی به آن نیاز ندارد. از اینرو، چاره ای جز کسب مهارت های جدید نیست.
  • تست استاندارد. آزمون دانش آموزان بر اساس روش های قدیمی انجام می شود و همواره وضعیت واقعی را انعکاس نمی دهد. همچنین، مواردی نظیر تعصب معلم و اضطراب دانش آموزی که ممکن است به دلیل مسائل عاطفی در امتحان مردود شود، بر نتیجه آزمون نیز تأثیر منفی می گذارد. اما در صورتیکه برگزار کننده آزمون جهت تست مهارت های دانش آموزان خود از آخرین فناوری (مانند پلتفرم IoT برای آموزش) استفاده کند، هیچ یک از موارد فوق رخ نمی دهد.
  • فرآیند یادگیری خسته کننده. دانش‌آموزان دائما از خسته‌کننده بودن دروس و جالب نبودن مطالب شکایت می کنند، بنابراین جای تعجب نیست که آنها تمایلی به رفتن به مدرسه یا دانشگاه و یادگیری نداشته باشند.
  • والدین مضطرب. امروزه، جهان شلوغ تر شده است و والدین به دلیل موضوعات امنیتی از فرستادن فرزندان خود به مدارس شبانه روزی و دانشگاه مضطرب هستند.
  • معلمان فاقد صلاحیت. متأسفانه در دنیای امروز، مدارس و دانشگاه‌ها مملو از متخصصان ضعیفی است که از توانایی تسلط بر برنامه‌های آموزشی جدید برخوردار نیستند. در نتیجه، دانش‌آموزان طبق روش‌های غیرمجاز تحت آموزش قرار می گیرند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، حداقل یک سوم از زمان درس توسط معلمان صرف سازماندهی فرآیند آموزشی (نظیر فراخوانی دانش آموزان و موارد مشابه) می شود که چندان مطلوب نیست. امروزه تمامی موارد فوق به راحتی با کمک دستگاه های IoT ویژه و نرم افزارهایی که از آن پشتیبانی می کنند، قابل بهبود هستند.

در ادامه، اسلاید شماره 27 این پاورپوینت، قرار داده شده است:

IoT در آموزش

مزایای کلیدی IoT در آموزش

  • بهبود مدیریت مدرسه. مدیریت یک مدرسه یا دانشگاه معمولا با چالش هایی همراه است. رسیدگی به تمام اسناد، پیگیری انتقال وجوه و فعالیت‌های از این قبیل مستلزم صرف زمان و تلاش زیادی است، در دنیای مدرن با دیجیتالی شدن فرآیندها، تعدادی از این وظایف تا حدودی ساده شده و به صورت خودکار انجام می شوند.
  • جمع آوری داده ها در زمان واقعی. در بخش آموزش، کاربردهای متعدد IoT دائما در حال جمع آوری و پردازش داده ها از حسگرهای مختلفی هستند که می توانند به بهبود تجربه یادگیری منجر شوند.
  • پوشش جهانی. کاربرد اینترنت اشیا در آموزش نیز به معنای پوشش جهانی است. در واقع، نرم‌افزاری که در ارتباط با دستگاه‌های IoT کار می‌کند، در هر جایی از دنیا در دسترس است. از اینرو، فرصت ترکیب برنامه های آموزشی و ایجاد استانداردهای آموزشی که به معنای تبادل بهتر تجربیات یادگیری در بین دانش آموزان و معلمان در سراسر جهان است، فراهم می شود. اینترنت اشیا با افزودن یک عنصر بازی به آموزش و سرگرم کننده تر کردن آن، فرصت های زیادی را برای تنوع بخشی به فرآیند یادگیری ایجاد می کند. به عبارت دیگر، از طریق IoT دانش آموزان تشویق می شوند که از یادگیری لذت ببرند.
  • دیجیتالی شدن فرآیند سازمانی. برنامه های IoT در مدارس و دانشگاه ها امکان خودکارسازی بسیاری از ترتیبات سازمانی را در طول درس ها نظیر معرفی ردیاب‌های حضور و غیاب فردی، گزارش‌های ابری دانش‌آموزان، بررسی خودکار آزمون، میکروفون‌های هوشمند برای پشتیبانی از تدریس و سایر راه‌حل‌های مشابه امکانپذیر می کنند.
  • عدم فشار عاطفی. بسیاری از دانش‌آموزان از فشار عاطفی، انتقاد و سرزنش شدن از سوی معلم در حضور همه رنج می برند. فناوری اینترنت اشیا می تواند دانش آموزان را از نیاز به سرزنش در ملاء عام نجات دهد. ارتباط بین دانش آموزان و معلمان از طریق دستگاه های شخصی آنها و در حالت پیام های خاموش امکانپذیر می شود.
  • افزایش امنیت. والدین نگران فرزندان و رفاه آنها هستند و این در حالی است که تامین امنیت دانش آموزان بر عهده مدیریت مدرسه یا دانشگاه است. امکانات زیادی در آموزش و پرورش نظیر دوربین‌های مداربسته و حسگرهای IoT نصب شده در مکان‌های اصلی (کلاس‌های درس، کافه تریا، استادیوم‌ها و غیره)، هواپیماهای بدون سرنشین در حال پرواز در اطراف محوطه دانشگاه، و غیره وجود دارند که به واسطه آن کارکنان ناظر مؤسسه آموزشی همواره می دانند که دانش آموز کجا و در حال چه کاری است.
  • آموزش از راه دور. با توجه به وضعیت همه‌گیری، اینکه چه زمانی ممکن است مجددا ملزم به رعایت حداکثر فاصله اجتماعی شویم چندان قابل پیش بینی نیست. راه‌حل‌های IoT در محیط‌های آموزشی به معلمان این امکان را می‌دهد که کلاس را از راه دور کنترل کنند. خوشبختانه، دنیای مدرن گزینه‌های زیادی برای حفظ یک سبک زندگی عادی بدون خروج از خانه را در اختیارمان قرار می دهد که آموزش هم از این قاعده مستثنی نیست! با استفاده از نرم افزارهای ویژه، دروس در قالب وبینارها، چت آنلاین، کار بر روی مطالب آموزشی و غیره انجام می شوند.
  • بهبود تجربه یادگیری. با جمع‌آوری بازخورد دانش‌آموزان، مدیریت مدرسه یا دانشگاه، فرصتی واقعی را برای تحلیل داده‌ها (بررسی‌ها) و تعیین استراتژی ها بدست می آورد. پرداخت های آنلاین از جمله مزایای IoT در آموزش می باشد که بواسطه آن دانشجویان ملزم به حمل پول نقد در محوطه دانشگاه نیستند و سرقت پول جیبی نیز از این طریق کاهش می یابد.

نمونه های واقعی IoT در آموزش

  • صفحه نمایش های تعاملی
  • فناوری تبدیل صوت به متن
  • وب کم
  • دستبندهای الکترونیکی و سنسورهای سر

این موارد به صورت کامل در متن این نمونه پاورپوینت، مورد بررسی قرار گرفته شده اند. همچنین در این نمونه پاورپوینت، به معرفی برترین اپلیکیشن ها و برنامه های کاربردی مربوط به کاربرد اینترنت اشیا در بخش آموزش نیز پرداخته شده است. چالش های مربوط به استفاده از اینترنت اشیا در حوزه آموزش نیز معرفی و بررسی شده اند.

نتیجه گیری

  • دستگاه‌های IoT و حسگرهای مختلف از اهمیت فزاینده ای برخوردار هستند، اینترنت اشیا (IoT)، سیستمی از اشیاء به هم پیوسته و متصل به اینترنت است که بدون دخالت انسان از طریق یک شبکه بی سیم، داده ها را جمع آوری کرده و انتقال می دهد.
  • در دنیای مدرن، اینترنت اشیا، کسب‌وکارها، دولت‌ها و انسان‌ها به طور متفاوتی با یکدیگر در تعامل هستند.
  • اینترنت اشیا از کاربردهای متعددی در آموزش نظیر بهبود حضور در دانشگاه و اطمینان از بهره وری در کلاس برخوردار است.
  • پیاده سازی فناوری IoT ابزارهای جدیدی را برای بهینه سازی کار کلاسی، بهبود کارایی فرآیند یادگیری، ارتباط بهتر با دانش آموزان و اطمینان از ایمنی در محل در اختیار متخصصان آموزش قرار می دهد.

سفارش ترجمه

دیدگاهها

  1. فرشته

    سلام ممنون
    قالب خوبی داشت و جامع بود

    • مرتضی موسی زاده

      با سلام و تشکر از حُسن انتخاب شما

  2. سیده طاهره

    سلام
    ممنون از اشتراک گذاری این قالب زیبا

    • مرتضی موسی زاده

      سلام؛ سپاس از شما

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =

مقالات ترجمه شده

نماد اعتماد الکترونیکی

پشتیبانی

logo-samandehi