عنوان فارسی |
رویکردهای تصمیم گیری چند ضابطه ای با در نظر گرفتن ریسک و عدم قطعیت در مدیریت دارایی های فیزیکی |
درسهای مرتبط |
  مهندسی صنایع |
تعداد اسلاید : 20 | فرمت : pptx |
قابلیت چاپ و پرینت : دارد | کیفیت طراحی : طلایی |
سال طراحی : 1403 | برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله |
قابلیت ویرایش : دارد | برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله |
دریافت ترجمه مقاله این پاورپوینت : | دانلود ترجمه مقاله تصمیم گیری چند معیاره با توجه به ریسک |
طی چندین دهه گذشته، برای شرکت هایی که در صنایعی با دارایی های فراوان فعالیت می کنند، مدیریت دارایی های فیزیکی به عنوان یک کارکرد تجاری حیاتی ظهور یافته است. همچنین، ماهیت پیچیده سیستم های مهندسی مدرن، مستلزم مدیریت دارایی های فیزیکی می باشد. شایان ذکر است که سیستم های پیچیده که از اجزای متقابل و وابسته به یکدیگر تشکیل شده اند، به احتمال زیاد، به وقوع رویدادهای مخل، نادر و مخرب منجر می شوند. از اینرو، مجموعه معیارهای مدیریت دارایی ISO 55000 بر ضرورت اتخاذ تصمیمات مبتنی بر ریسک دلالت دارند. در این پاورپوینت به بررسی رویکردهای تصمیم گیری چند ضابطه ای با در نظر گرفتن ریسک و عدم قطعیت در مدیریت دارایی های فیزیکی پرداخته شده است.
این پاورپوینت در 20 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز اسلاید شماره 2 آن قرار داده شده است:
بر طبق بررسی های صورت گرفته، ارزیابی ریسک در زمینه مدیریت دارایی مستلزم در نظر گرفتن مواردی متعددی است که عبارتند از: مواردی که ممکن است اشتباها بروز کنند (نظیر از دست رفتن غیرمنتظره دارایی)، توصیف احتمال و عواقب از دست دادن دارایی ها، و مقایسه احتمال و پیامدها در برابر معیارهای تحمل پذیری ریسک به منظور تعیین گزینه های مدیریت ریسک. همچنین موضوعی که در اینجا بایستی به آن اشاره نمود این است که، گزینههای مدیریت به سرمایهگذاریهای دارایی بالقوه منجر میشوند که بایستی با در نظر گرفتن چندین عامل (نظیر هزینه، بازگشت سرمایه، تحمل پذیری ریسک و غیره) اولویتبندی شوند. در این پاورپوینت با استفاده از تحلیل تصمیمگیری چند معیاره، یک چارچوب و روش برای اولویتبندی کمی پروژههای مدیریت دارایی مبتنی بر ریسک ارائه شده است. لازم به ذکر است که روش های متعددی در مقالات تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) وجود دارد که برخی اوقات تحت عنوان کمک تصمیم گیری چند معیاره یا تحلیل تصمیم چند معیاره (MCDA) می باشد. در این پاورپوینت، برای در نظر گرفتن هر دو، از مخفف MCDM/A استفاده می شود.
در ادامه، اسلاید شماره 16 این پاورپوینت، قرار داده شده است:
در این پاورپوینت، روشی برای تصمیمگیری مبتنی بر ریسک در زمینه مدیریت دارایی فیزیکی ارائه شده است. همچنین در روش پیشنهادی از معیارهای ریسک کمی در زمینه تلفات جانی، اختلال در تولید و از دست دادن دارایی استفاده می شود. همچنین برای طبقه بندی ریسک به عنوان تحمل ناپذیر، ALARP یا به طور کلی قابل تحمل از ماتریس ریسک استفاده می شود. ریسک ها در منطقه تحمل ناپذیر و ALARP مستلزم مدیریت ریسک بوده و گزینه های مدیریت ریسک ایجاد می شوند. علاوه بر این، سود کاهش ریسک گزینههای مدیریتی تعیین کمیت شده و تحلیل هزینه-سود از طریق تحلیل جریان نقدی تنزیلی انجام می گیرد. همچنین پروژه های نتیجه بخش همانطور که توسط NPV مثبت محاسبه شده در تحلیل هزینه-سود تعیین می شود، از طریق ترکیبی از روش های AHP و TOPSIS MCDM/A اولویت بندی می شوند. لازم به ذکر است که AHP برای استخراج وزن معیارهای اولویت بندی بر اساس ترجیحات تصمیم گیرنده به کار می رود. وزن ها به همراه معیارهای اولویت بندی به منظور کاهش ریسک، معیارهای تحمل و هزینه پروژه، برای اولویت بندی پروژه ها با استفاده از روش TOPSIS به کار می روند. نکته ای که در اینجا بایستی به آن اشاره شود این است که، استفاده از روش پیشنهادی، به ارتقاء تصمیمات شفاف مبتنی بر ریسک در زمینه مدیریت دارایی های فیزیکی منجر می شود. همچنین تصمیمگیری با شفافیت کامل روش با عدم قطعیت در زمینه اقدامات ریسک، بهبود مییابد و بهجای استفاده از مقادیر مورد انتظار و فرآیند تصمیمگیری مکانیکی در خصوص تحملپذیری ریسک، معیارهای ریسک و عدم قطعیت مرتبط با احتمال و پیامد(ها) به وضوح از طریق نتایج ریسک ارائه می شوند. شایان ذکر است که یک تصمیم گیرنده می تواند احتمال تجاوز از محدودیت ها و اهداف ریسک را مورد بررسی قرار دهد. همچنین، استفاده از AHP و TOPSIS، روش ساختاریافته و شفافی را برای درنظر گرفتن ترجیحات تصمیم گیرنده در فرآیند تصمیم گیری ارائه می دهد. شایان ذکر است که از طریق AHP، میتوان تبیین نمود که به چه طریقی انتخاب تصمیمگیرنده از اهمیت نسبی معیارهای انتخاب مدیریت خطر، به وزنهایی برای هر کدام تبدیل شده و همچمین نحوه رتبهبندی گزینهها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین با استفاده از یک مثال عددی، سودمندی روش برای بهبود تصمیم گیری تشریح شده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.