عنوان فارسی |
رابطه بین سبک زندگی مادران در زمان بارداری با کم وزنی نوزادان ترم در زمان تولد (مطالعه موردی: مراکز بهداشتی و درمانی در شهر رشت) |
عنوان انگلیسی |
The relationship between the lifestyle of mothers during pregnancy and low birth weight of term babies (case study: health centers in Rasht city) |
رشته مرتبط |
  روانشناسی |
درسهای مرتبط | روش تحقیق و نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد برای پایان نامه |
اصول نگارش : رعایت شده و بر طبق استانداردهای وزارت علوم تهیه شده است | سال تهیه : 1403 |
فرمت تهیه : ورد (قابل ویرایش) و پی دی اف (pdf) | کیفیت نگارش : طلایی |
پاورپوینت این پروپوزال را چگونه میتوانم تهیه کنم؟ |
سفارش پاورپوینت این پروپوزال |
1. بیان مساله 2. اهمیت و ضرورت تحقیق 3. پیشینه تحقیق 4. اهداف تحقیق 5. فرضیه های تحقیق 6. مدل تحقیق 7. سوالات تحقیق 8. تعریف واژگان و اصطلاحات فنی و تخصصی 9. بیان جنبه نوآوری تحقیق 10. روش تحقیق 11. منابع فارسی و انگلیسی
این پروپوزال دارای یک مقاله بیس نیز می باشد که در انتهای همین صفحه می توانید به طور رایگان، اقدام به مشاهده و دریافت آن نمایید.
رفتارهای سبک زندگی نظیر استعمال دخانیات، اضافه وزن در دوران بارداری و مصرف سایر داروها، در تعیین رشد جنین از نقش قابل ملاحظه ای برخوردار هستند. همچنین لازم به ذکر است که، ارتباط بین عوامل خطر سبک زندگی و وزن کم در زمان تولد، پیچیده بوده و متاثر از عوامل روانی اجتماعی، اقتصادی و زیستی می باشد.
بارداری و آینده بارداری برای بهبود سلامت زنان و کودکان، فرصت مهمی را در اختیار قرار می دهد. در پیش گرفتن رفتارهای سبک زندگی سالمتر قبل یا در طی دوران بارداری نظیر ترک استعمال دخانیات، رژیم غذایی مناسب و افزایش وزن کافی در طی بارداری و قطع مصرف برخی از داروها می تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی طولانی مدت زنان و نوزادان داشته باشد. لازم به ذکر است که، سبک زندگی مضر، قابل اصلاح می باشد، اما اصلاح موفق، مستلزم تغییرات اجتماعی در مقیاس وسیع است.
وزن زمان تولد از مهم ترین و قابل اطمینان ترین شاخص های سلامت نوزادان به شمار می آید و در مجموع، نشانگر سلامت افراد و جامعه می باشد. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، نوزادانی با وزن کمتر از 2500 گرم در زمان تولد، کم وزن تلقی میشوند. همچنین لازم به ذکر است که نوزادان کم وزن در مقایسه با نوزادانی که در زمان تولد با وزن طبیعی متولد می شوند، بیشتر در معرض خطراتی نظیر فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی، ناتوانی های عصبی، بیماری های تنفسی، سندرم مرگ ناگهانی، و عوارض بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه قرار دارند. همچنین، هزینه بستری و درمان نوزادانی با علائم فوق، شش برابر سایر نوزادان می باشد.
این پروپوزال برای رشته روانشناسی آماده شده و لازم به ذکر است که تمامی ساختارهای استاندارد مربوط به پروپوزال نویسی نیز در آن رعایت گردیده است. این ساختارهای شامل بیان مساله، ضرورت انجام تحقیق، اهداف، فرضیات، روش تحقیق، پیشینه تحقیق و … می باشند. مطالعه این نمونه پروپوزال های آماده می تواند مسیر آشنایی با این ساختارها را در اختیار دانشجویان قرار دهد. لازم به ذکر است که محدودیت های این پژوهش و همچنین جامع بودن مطالعات انجام شده در آن می تواند روش بسیار مناسبی برای استخراج موضوعات جدید از این نمونه پروپوزال باشد.
این پروپوزال در محیط ورد (WORD) آماده شده و در ادامه نیز بخشی از آن و همچنین مقاله بیس مربوط به آن، قرار داده شده است:
وزن کم در زمان تولد، از مهمترین شاخص های سلامت عمومی محسوب می شود. این مولفه، از مسائل مهم سلامت و بهداشت در سراسر جهان به شمار می آید. همچنین، شناسایی عوامل موثر در بروز این عارضه از اهمیت فزاینده ای برخوردار است. دلایل این موضوع، پیچیده بوده و متاثر از عوامل مختلف نظیر عوامل جمعیت شناختی، سوء تغذیه مادر و عوامل اجتماعی-اقتصادی نظیر مراقبت ناکافی و کار فیزیکی سخت در دوران بارداری، عدم حمایت اجتماعی خانواده، سطح پایین تحصیلات و فقر مالی می باشد. همچنین، عفونت ها، بارداری های با چند قلوزایی و عوارض بارداری نظیر پره اکلامپسی، مسائل عاطفی مادر، سوء مصرف مواد، استعمال دخانیات، ناباروری، زایمان زودرس و محدودیت رشد داخل رحمی نیز در بروز این موضوع دخیل هستند. شایان ذکر است که، رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت سبک زندگی در دوران بارداری، سلامت زنان را برای تولد نوزادان سالم حفظ کرده و به نحو موثری به کاهش خطر بروز تولد نوزادان کم وزن منجر می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.