عنوان فارسی |
آشنایی با مفهوم هوش اجتماعی و ارائه راهکارهایی در راستای تقویت آن |
درسهای مرتبط |
  روانشناسی |
تعداد اسلاید : 30 | فرمت : pptx |
قابلیت چاپ و پرینت : دارد | کیفیت طراحی : طلایی |
سال طراحی : 1403 | برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله |
قابلیت ویرایش : دارد | برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله |
هوش اجتماعی بر توانایی شناخت خود و سایرین اشاره دارد. به بیان دیگر می توان اینگونه عنوان کرد که، هوش اجتماعی از تجربه با افراد و یادگیری از موفقیت و شکست در محیط های اجتماعی آموخته می شود و پرورش می یابد. هوش اجتماعی در واقع، توانایی درک اعمال خود و سایرین بوده و یک مهارت مهم بین فردی محسوب می شود که به افراد کمک میکند تا در تمام جنبههای زندگی خود به موفقیت دست یابند. همچنین به عنوان «تدبیر» یا «عقل سلیم» یا «هوشهای خیابانی» نیز شناخته میشود.
در ادامه می توانید بخشی از این پاورپوینت را در قالب یک ویدئو، مشاهده نمایید، لازم به ذکر است که کل اسلایدهای این پاورپوینت، در این ویدئو قرار نگرفته و تنها تعدادی از اسلایدها به عنوان نمونه قرار داده شده اند. برای دریافت فایل پاورپوینت قابل ویرایش، می توانید اقدام به خرید این محصول از سایت نمایید.
هوش اجتماعی یکی از ابزارهای اصلی برای برقراری ارتباط موثر و محیط کاری پربار به شمار می آید. به عبارت دیگر، ممکن است آخرین سنگر دفاعی برای حفظ مشاغل در دستان انسان در عصر اتوماسیون محسوب شود. هوش اجتماعی شامل مهارت ها و شایستگی های اجتماعی است که انسان ها برای تعاملات بین فردی، آن را به کار می گیرند. در واقع از طریق تمرین مهارت های ارتباطی می توان شناخت اجتماعی را توسعه داد. در این نمونه پاورپوینت آماده، یک قالب حرفه ای برای ارائه مفهوم هوش اجتماعی طراحی شده و لازم به ذکر است که این فایل، کاملا قابل ویرایش می باشد. از این تم پاورپوینت می توانید برای داشتن یک ارائه حرفه ای استفاده نمایید.
در ادامه، راهکارهای مربوط به توسعه هوش اجتماعی، بیان شده اند:
این پاورپوینت در 30 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز، اسلاید شماره 2 آن قرار داده شده است:
توانایی و مهارت افراد برای عملکرد موفق در زندگی تا حد زیادی به سطوح هوش اجتماعی آنها بستگی دارد. همچنین، هوش اجتماعی می تواند بر روابطی که با شرکا، فرزندان و دوستان برقرار می شود و توانایی افراد برای پیشرفت در شغل و دستیابی به آرمانهایشان تأثیر گذار باشد.
برای اولین بار مفهوم مدرن هوش اجتماعی توسط روانشناس آمریکایی به نام ادوارد تورندایک در سال 1920 مطرح گردید. وی در طبقه بندی هوش اجتماعی، سه بعد اساسی را مطرح کرده است که عبارتند از: ظرفیت درک و مدیریت ایده ها (هوش انتزاعی)، اشیاء عینی (هوش مکانیکی) و افراد (هوش اجتماعی). با این وجود، تحقیقات جدیدتر به این حقیقت دست یافته است که هوش یک توانایی شناختی منحصر به فرد به شمار نمی آید، بلکه انواع مختلفی از هوش را شامل می شود که همگی متمایز از یکدیگر هستند.
هشت نوع مختلف هوش از دیدگاه هاوارد گاردنر:
هوش هیجانی در مقابل هوش اجتماعی: نظریه هوش چندگانه هاوارد گاردنر (1983) هوش اجتماعی (بین فردی) و عاطفی (درون فردی) را به عنوان موجودیت های جداگانه اما مرتبط توصیف می کند. هوش اجتماعی ارتباط نزدیکی با هوش هیجانی دارد، اما دقیقاً یکسان نیست. هوش اجتماعی در واقع، توانایی درک افراد، نحوه کار آنها، انگیزه آنها و نحوه همکاری با آنها می باشد، در صورتیکه هوش هیجانی/ هوش عاطفی، بیشتر یک توانایی درونی بوده و بر درک احساسات، یادگیری تسلط بر خود و استفاده از این دانش برای هدایت رفتار، متمرکز است. هوش هیجانی از درون نگری ناشی می شود و جنبه هایی نظیر آگاهی عاطفی و نقش احساسات در فرآیند حل مسئله را در بر می گیرد. هوش هیجانی بیشتر به نحوه مدیریت خود افراد قبل از برقراری ارتباط با شخص دیگری مربوط می شود.
ترکیب هوش هیجانی با هوش اجتماعی: در واقع، زمانیکه شروع به تعامل می کنید، مهارت های هوش اجتماعی همراه با هوش هیجانی که وظایفی مانند بیان، گفتگو، گوش دادن، آشتی دادن و یادگیری از طریق برقراری ارتباط با دیگران را پوشش می دهد، بایستی آغاز شود.
هوش اجتماعی: قدرت شخصیت: در روانشناسی، نقاط قوت شخصیت، ویژگی های اصلی هستند که جنبه مثبت شخصیت افراد را تشکیل می دهد. کریستوفر پترسون و مارتین سلیگمن، روانشناسان مثبت گرا، در کتاب سال 2004 خود تحت عنوان نقاط قوت و فضایل شخصیت، نقاط قوت شخصیت را به شش ویژگی طبقه بندی می کنند.
نقاط قوت شخصیت از دیدگاه کریستوفر پترسون و مارتین سلیگمن:
پنج مؤلفه اصلی هوش هیجانی از دیدگاه گولمن:
چهار مولفه هوش اجتماعی:
در ادامه، اسلاید شماره 24 این پاورپوینت، قرار داده شده است:
داشتن نیروی کاری با هوش اجتماعی بالا ممکن است مهمتر از آن چیزی باشد که تا کنون تصور می کرده اید. در محل کار، بایستی با افرادی که معمولاً با آنها معاشرت می کنید، همزیستی و همکاری داشته باشید. برای افرادی که در سمت های مدیریتی یا رهبری هستند، توانایی برقراری ارتباط با یک تیم و ایجاد انگیزه در تیم می تواند کلید موفقیت یک کسب و کار یا موسسه به شمار بیاید.
هوش اجتماعی چه توانایی هایی را منتقل می کند؟
هوش اجتماعی بر اساس همدلی، خودشناسی، گوش دادن و درک احساسات، توانایی های لازم برای برقراری ارتباط موثر را مدیریت می کند. این توانایی ها عبارتند از:
نهایتا می توانیم نتیجه گیری های زیر را در مورد این پاورپوینت، ارائه نماییم:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.