عنوان فارسی |
توانبخشی و ورزش درمانی در بیماران مبتلا به سندروم داون |
درسهای مرتبط |
  پزشکی |
تعداد اسلاید : 36 | فرمت : pptx |
قابلیت چاپ و پرینت : دارد | کیفیت طراحی : طلایی |
سال طراحی : 1403 | برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله |
قابلیت ویرایش : دارد | برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله |
سندرم داون (تریزومی 21) به نوعی اختلال ژنتیکی اطلاق می شود که در آن، نوزادان دارای یک نسخه اضافی از کروموزوم 21 هستند. اکثر افراد مبتلا به این نوع بیماری، دارای 23 جفت کروموزوم یا 46 کروموزوم در هر سلول هستند. با این وجود، اکثر نوزادان مبتلا به DS به جای دو نسخه، دارای سه نسخه از کروموزوم 21 هستند. از آنجائیکه، کروموزوم ها نحوه رشد کودک در رحم مادر و عملکرد بدن پس از تولد را تعیین می کنند، وجود یک نسخه اضافی از کروموزوم 21 به بروز تغییراتی در رشد مغز و بدن کودک و همچنین تفاوت در عملکرد شناختی و فیزیکی منجر می شود.
در ادامه می توانید بخشی از این پاورپوینت را در قالب یک ویدئو، مشاهده نمایید، لازم به ذکر است که کل اسلایدهای این پاورپوینت، در این ویدئو قرار نگرفته و تنها تعدادی از اسلایدها به عنوان نمونه قرار داده شده اند. برای دریافت فایل پاورپوینت قابل ویرایش، می توانید اقدام به خرید این محصول از سایت نمایید.
سه نوع DS شناخته شده است که عبارتند از:
نوع 1. رایج ترین نوع، DSبوده و زمانی بروز می کند که سه نسخه از کروموزوم 21 در تخمک بارور شده وجود داشته باشد. در DS نوع 1 همزمان با رشد کودک، کروموزوم اضافی در تمام سلول های بدن کپی شده و تکرار می شود.
نوع 2. حدود 4% از تمام افراد مبتلا به DS دارای تریزومی نوع 2 هستند. در نوع 2، بخشی از کروموزوم 21 در زمان تقسیم سلولی تخمک بارور شده، جدا شده و به کروموزوم دیگر متصل می شود. همچنین در نوع 2 با اینکه 46 کروموزوم وجود دارد اما، یکی از آنها دارای یک قطعه اضافی کروموزوم 21 است که به آن متصل شده است و این قسمت اضافی کروموزوم 21 باعث بروز بیماری DS می شود.
نوع 3. تریزومی موزاییک 21 معمولا در 1% از افراد مبتلا به سندرم داون بروز می کند. این نوع DS زمانی بروز می کند که خطا در یکی از تقسیمات سلولی تخمک بارور شده روی دهد. در نوع 3، تمام تقسیمات سلولی تحت تأثیر قرار نمی گیرند. برخی از سلول های نوزاد حاوی 46 کروموزوم هستند که معمولی است، اما برخی دیگر حاوی یک نسخه اضافی از کروموزوم 21 هستند. همچنین لازم به ذکر است که، افراد مبتلا به موزاییک DS معمولاً با ویژگی های DS کمتری به پزشک مراجعه می کنند.
سندرم داون ممکن است از طریق آزمایش های تشخیصی در دوران بارداری، تشخیص داده شود. هنگامی که DS قبل از تولد مشخص نمی شود، بر اساس ویژگی های فیزیکی در بدو تولد تشخیص داده می شود. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
این پاورپوینت در 36 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز، اسلاید شماره 2 آن قرار داده شده است:
آزمایش خون نوزاد تازه متولد شده می تواند تشخیص DS را تایید کند. حدود نیمی از نوزادان مبتلا به DS، دارای بیماری قلبی مادرزادی هستند که ممکن است در بدو تولد یا اندکی پس از آن تشخیص داده شود. همچنین کودکان مبتلا به DS ممکن است با مشکلاتی در بینایی و شنوایی، مشکلات عضلانی، استخوانی و مفصلی نیز مواجه باشند.
یافته های بدست آمده حاکی از آن است که در مقایسه با جمعیت عمومی، افراد مبتلا به DS ممکن است از سنین نوجوانی تا بزرگسالی، بیشتر از سایرین در معرض برخی از بیماری ها قرار بگیرند. برخی از این بیماری ها عبارتند از:
برای تجزیه و تحلیل کروموزوم های یک فرد بر طبق دستور پزشک، یک آزمایش خون برای تشخیص تمام انواع DS انجام می شود.
در افراد مبتلا به DS یا مشکوک به DS، فیزیوتراپیست می تواند مشکلاتی مانند موارد زیر را شناسایی نموده و تشخیص دهد:
در ادامه، اسلاید شماره 12 این پاورپوینت، قرار داده شده است:
نحوه عملکرد فیزیوتراپیست: فیزیوتراپیست ها از دوران نوزادی تا بزرگسالی با افراد مبتلا به DS کار کرده و به افراد مبتلا کمک می کنند تا در مراحل مختلف زندگی حتی الامکان به صورت مستقل فعالیت های مربوط به خود را انجام دهند، قدرت خود را بدست آورده، از حرکت لذت برده و سلامت کلی خود را بهبود بخشند. در واقع می توان اینگونه عنوان کرد که، فیزیوتراپیست ها متخصصان حرکت بوده و از طریق مراقبت عملی، آموزش بیمار و حرکات تجویزی، کیفیت زندگی فرد را ارتقاء می بخشند.
فیزیوتراپیست ها برای یادگیری مهارت های حرکتی نوزادان و کودکان از بازی استفاده می کنند. آنها با نوجوانان و بزرگسالان کار کرده و به آنها کمک می کنند تا مهارت های لازم برای فعالیت های روزمره، فعالیت های شغلی و اوقات فراغت را بدست آورند. به عبارت دیگر فیزیوتراپیست ها به کودکان مبتلا به DS کمک می کنند تا از طریق فعالیت های درمانی سرگرم کننده که توانایی حرکتی آنها را ارتقاء می دهد، قدرت لازم را بدست آورند.
فیزیوتراپیست با جمع آوری اطلاعات از تولد، رشد و سلامت عمومی، به طور کامل کودک را مورد ارزیابی قرار می دهند. این ارزیابی از طریق معاینه فیزیکی و بررسی مهارت های حرکتی انجام می گیرد. سپس فیزیوتراپ یک برنامه درمانی خاص متناسب با کودک را ارائه می دهد تا به تدریج مهارت های حرکتی و رفتاری کودک بهبود یابد.
نمونه هایی از سوالات فیزیوتراپیست ها برای جمع آوری اطلاعات در مورد کودکان مبتلا به DS:
اقدامات فیزیوتراپیست ها برای بهبود مهارت های حرکتی:
هنگامی که کودکان مبتلا به DS به سن نوجوانی و بزرگسال می رسند، فیزیوتراپیست بر اهداف و نگرانی های بیمار تمرکز نموده و در صورت لزوم، راهکارهایی را به والدین یا مراقبان کودک ارائه می دهند.
معاینه فیزیکی: معاینه فیزیکی ممکن است شامل اندازه گیری قد و وزن کودک، مشاهده الگوهای حرکتی و ارائه یک ارزیابی عملی از موارد زیر باشد:
همچنین، فیزیوتراپیست ممکن است سلامت قلب، آمادگی جسمانی، وضعیت پا و مچ پای کودک را ارزیابی کرده و هرگونه نیاز به کفش مخصوص را یادداشت کنند.
ارزیابی مهارت های حرکتی: فیزیوتراپ برای تعیین سطح و کیفیت مهارت های حرکتی کودک، تست های خاصی را انجام می دهد. آنها توانایی کودک برای نشستن، خزیدن، زانو زدن، بلند شدن، ایستادن، راه رفتن و همچنین مهارت های پیشرفته تری مانند دویدن، پریدن، یا لگد زدن و پرتاب توپ را مورد ارزیابی قرار می دهند.
کودکان مبتلا به DS اغلب راههای خلاقانهای را برای حرکت خود می یابند که باعث استرس مضاعف به استخوانها و مفاصل میشود. فیزیوتراپیست ها هرگونه عادت حرکتی نگران کننده را برطرف نموده و مشکلات مربوط به استفاده از دست، بینایی، یادگیری و سایر مهارت های رشدی کودک را مورد بررسی قرار می دهند.
در ادامه، اسلاید شماره 33 این پاورپوینت، قرار داده شده است:
فیزیوتراپ برنامه درمانی خاص را برای کودک طراحی می کند که شامل موارد زیر می باشد:
بهبود قدرت:
بهبود مهارت های رشدی:
بهبود تعادل، هماهنگی و کنترل وضعیتی:
بهبود آمادگی جسمانی:
دستورالعمل ها و مدت زمان فعالیت بدنی بیماران:
مربیگری خانواده و مراقبین:
اقداماتی برای انتقال به بزرگسالی:
فیزیوتراپیست ها توصیه هایی برای اصلاح محیط خانه و کار ارائه می دهند که عبارتند از:
فعالیتهای گروهی افراد مبتلا به DS:
همکاری فیزیوتراپیست ها با سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی:
نتایج بدست آمده حاکی از مزایای بالقوه انواع خاصی از مداخلات فیزیوتراپی، به خصوص در زمینه قدرت و تعادل، در افراد مبتلا به سندرم داون است. اما هنوز جنبه های زیادی برای مسیرهای تحقیقاتی جدید در این زمینه وجود دارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.