عنوان فارسی |
بررسی مبانی هوش مصنوعی: تعاریف، تاریخچه و کاربردها |
درسهای مرتبط |
  مهندسی کامپیوتر؛ فناوری اطلاعات |
تعداد اسلاید : 17 | فرمت : pptx |
قابلیت چاپ و پرینت : دارد | کیفیت طراحی : طلایی |
سال طراحی : 1403 | برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله |
قابلیت ویرایش : دارد | برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله |
هوش مصنوعی (AI) به شبیه سازی هوش انسانی در ماشین هایی اشاره دارد که طوری برنامه ریزی شده اند که مانند انسان ها فکر کنند و اعمال آنها را الگو قرار دهند. همچنین این اصطلاح را می توان برای هر ماشینی که ویژگی های مرتبط با ذهن انسان از قبیل یادگیری و حل مسئله را نشان می دهد، بکار برد.
ویژگی ایده آل این فناوری، توانایی آن در بیان منطقی و انجام اقداماتی است که بیشترین شانس را برای دستیابی به یک هدف خاص دارد. یادگیری ماشینی زیر مجموعه ای از هوش مصنوعی محسوب می شود و به این مفهوم اشاره دارد که برنامه های کامپیوتری میتوانند به طور خودکار از داده های جدید بیاموزند و بدون کمک انسان با آنها سازگار شوند. تکنیک های یادگیری عمیق، از طریق جذب مقادیر عظیمی از داده های بدون ساختار از قبیل متن، تصاویر یا ویدئو، این نوع یادگیری خودکار را امکان پذیر می سازند.
وقتی مردم این اصطلاح را می شنوند، اولین چیزی که معمولاً به آن فکر می کنند، ربات ها هستند. دلیلش این است که فیلم ها و رمان های پرهزینه، داستان هایی درباره ماشین های انسان مانند، می بافند که بر روی زمین، ویرانی ایجاد می کنند. اما هیچ چیز نمی تواند دور از حقیقت باشد.
این تکنولوژی بر این اصل استوار است که هوش انسانی را می توان به گونه ای تعریف کرد که یک ماشین بتواند به راحتی آن را الگو قرار دهد و وظایف را از ساده ترین تا پیچیده ترین حالت، انجام دهد. اهداف این حوزه شامل الگوبرداری از فعالیت های شناختی انسان است. محققان و توسعه دهندگان در این زمینه، بطور شگفت انگیزی در الگوبرداری از فعالیت هایی از قبیل یادگیری، استدلال و ادراک، گام های سریع برمی دارند، تا حدی که می توان این گام ها را به طور مشخص تعریف کرد. برخی بر این باورند که طولی نخواهد کشید که مبتکران بتوانند سیستم هایی را توسعه دهند که از ظرفیت انسان برای یادگیری یا استدلال هر موضوع فراتر رود. اما برخی دیگر شک دارند، زیرا تمام فعالیت های شناختی با قضاوت های ارزشی، همراه هستند و تحت کنترل تجربه انسانی قرار دارند.
با پیشرفت فناوری، معیارهای قبلی که هوش مصنوعی را تعریف می کردند، منسوخ می شوند. به عنوان مثال، ماشین هایی که توابع اولیه را محاسبه می کنند یا متن را از طریق تشخیص نوری کاراکتر تشخیص می دهند، دیگر به عنوان نمایانگر هوش مصنوعی در نظر گرفته نمی شوند، زیرا این عملکرد اکنون به عنوان یک عملکرد ذاتی و بدیهی کامپیوتری تلقی می شود. این حوزه به طور مداوم در حال تکامل است و بسیاری از صنایع مختلف از آن بهره مند می شوند. ماشین ها با استفاده از یک رویکرد بین رشته ای مبتنی بر ریاضیات، علوم کامپیوتر، زبان شناسی، روانشناسی و غیره، برنامه ریزی شده اند.
این پاورپوینت در 17 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز، اسلاید شماره 2 آن قرار داده شده است:
کاربردهای این حوزه، بی پایان هستند. این فناوری را می توان در بسیاری از بخش ها و صنایع مختلف به کار برد. این فناوری در صنعت مراقبت سلامت برای تجویز دوز دارو و درمان های مختلف در بیماران و برای روش های جراحی در اتاق عمل، آزمایش و استفاده می شود.
کامپیوترهایی که شطرنج بازی می کنند و ماشین های خودران، نمونه های دیگر از ماشین های مجهز به این فناوری هستند. هر یک از این ماشین ها باید عواقب هر اقدامی که انجام می دهند را بسنجند، زیرا هر اقدامی بر نتیجه نهایی تأثیر می گذارد. نتیجه نهایی در شطرنج، برنده شدن در بازی است. برای خودروهای خودران، سیستم کامپیوتری باید تمام داده های خارجی را در نظر گرفته و آن ها را محاسبه کند تا به گونه ای عمل کند که از برخورد، جلوگیری شود.
همچنین این فناوری، کاربردهایی در صنعت مالی دارد و از آن برای شناسایی و علامت گذاری فعالیت های بانکی و مالی از قبیل استفاده غیرعادی از کارت نقدی و حساب های سپرده بزرگ استفاده می شود – همه اینها به بخش کلاهبرداری بانک کمک می کند. از کاربردهای AI برای کمک به ساده سازی و آسان تر شدن تجارت نیز استفاده می شود. این امر با آسان تر شدن برآورد عرضه، تقاضا و قیمت گذاری اوراق بهادار انجام می شود.
در ادامه، اسلاید شماره 12 این پاورپوینت قرار داده شده است:
هوش مصنوعی را می توان به دو دسته تقسیم کرد: ضعیف و قوی. هوش مصنوعی ضعیف، نشان دهنده سیستمی است که برای انجام یک کار خاص طراحی شده است. سیستم های AI ضعیف شامل بازی های ویدیویی از قبیل شطرنج و دستیارهای شخصی از قبیل الکسای آمازون و سیری اپل می شوند. شما از «دستیار» سؤالی می پرسید، او به شما پاسخ می دهد.
سیستم های هوش مصنوعی قوی، سیستم هایی هستند که وظایفی را انجام می دهند که مانند انسان تلقی می گردند. اینها معمولاً سیستم های پیچیده تر و مبهم تری هستند. آنها طوری برنامه ریزی شده اند که موقعیت هایی را مدیریت کنند که مستلزم حل مشکل بدون مداخله شخصی می باشند. این نوع سیستم ها را می توان در کاربردهایی از قبیل اتومبیل های خودران یا در اتاق های عمل بیمارستان یافت.
هوش مصنوعی از زمان آغاز به کار خود تحت نظارت دانشمندان و عموم مردم قرار گرفته است. این ایده یکی از موضوعات رایج به شمار می آید که ماشین ها به قدری توسعه مییابند که انسانها قادر به همگام شدن با آن نخواهند بود، آن ها به خودی خود موفق می شوند و خود را مجدد با سرعت تصاعدی طراحی می کنند.
مورد دیگر این است که این ماشین ها می توانند وارد حریم خصوصی افراد شوند و حتی به سلاح تجهیز شوند. سایر استدلال ها به بحث در مورد اخلاق هوش مصنوعی و این امر می پردازند که آیا سیستم های هوشمند از قبیل روبات ها باید از حقوقی برابر با انسان ها برخورد باشند.
خودروهای خودران نسبتاً بحث برانگیز بوده اند، زیرا این ماشین ها برای کمترین خطر ممکن و کمترین تلفات طراحی می شوند. اگر این ماشین ها با سناریوی برخورد با یک نفر یا با خودروی دیگر مواجه شوند، گزینه ای را محاسبه می کنند که منجر به کمترین خسارت شود.
یکی دیگر از مسائل بحث برانگیز در زمینه این فناوری، این است که این هوش چگونه می تواند بر اشتغال انسان تأثیر بگذارد. با توجه به اینکه بسیاری از صنایع از طریق استفاده از ماشین آلات هوشمند به دنبال خودکارسازی مشاغل خاص هستند، این نگرانی وجود دارد که افراد به عنوان نیروی کار، پس زده شوند. خودروهای خودران می توانند نیاز به تاکسی ها و برنامه های اشتراک خودرو را برطرف نمایند، در عین حال تولیدکنندگان می توانند به راحتی ماشین ها را جایگزین آزمایشگاه انسانی کنند و مهارت های افراد را بلااستفاده تر کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.