دینامیک سیستم های قدرت و پایداری گذرا در سیستم های قدرت ، دو موضوع اصلی رشته ی مهندسی برق گرایش قدرت - سیستم می باشد. عدم توجه به موضوع پایداری گذرا در سیستم های قدرت و عدم آنالیز سیستم از این لحاظ می تواند، ناپایداری در سیستم های الکتریکی ایجاد کند که این موضوع نیز خسارات شدیدی به سیستم برق یک کشور وارد می سازد. در این محصول شبیه سازی پایداری گذرا مورد بررسی قرار گرفته است.
گاهی در سیستم قدرت اتفاقی رخ می دهد که PSS نیز قادر به جبران آن نیست و در همان لحظات اولیه ممکن است سیستم پایداری خود را از دست دهد. در واقع تعریف پایداری گذرا این است که سیستم قدرت بتواند در مقابل یک اغتشاش ناگهانی پایداری خود را برای مدت بسیار کم حفظ کند. همواره وقتی صحبت از پایداری می شود، استفاده از سیستم های حفاظتی بهترین راهکار برای جلوگیری از ناپایداری می باشد.
در این محصول شبیه سازی یک مثال برای پایداری گذرا در متلب صورت گرفته است و شما صرفا با تغییر پارامترهای شبکه خود می توانید تحلیل پایداری گذرا را برای هر شبکه ی دلخواه انجام دهید.
یک سیستم قدرت 6 شینه ای به صورت شکل زیر لحاظ شده است:
اطلاعات مربوط به این شبکه (اطلاعات راکتانس و اندوکتانس خطوط و ولتاژها و توانهای مصرفی و …) به صورت زیر در برنامه ی متلب نوشته شده است:
در ادامه برنامه به گونه ای نوشته شده است که شین یا خطی که دچار خطای سه فاز شده است را سوال می کند؟ به عنوان مثال ما شین 6 را انتخاب کردیم. در ادامه برنامه سیستم حفاظتی را که برای جدا کردن خطی از شبکه (برای برطرف کردن خطا) را سوال می کند؟ ما فرض کردیم خط بین شین 5 و 6 باز شود. زیرا فرض می کنیم خطا در این قسمت رخ داده است. در ادامه برنامه از ما Tc و Tf را نیز که به ترتیب مربوط به زمان پاک کردن خطا و زمان شبیه سازی نهایی را می پرسد که ما به ترتیب 0.5 و 1.5 وارد نمودیم.
در پایان علاوه بر اطلاعات مورد نیاز که در قسمت command window نمایش داده می شود، نمودار δ-t نیز به صورت شکل زیر نمایش داده می شود:
شما با دریافت این محصول می توانید، بحث پایداری گذرا را بر روی هر شبکه ای که مد نظر دارید، تحلیل کرده و نتایج آن را مشاهده کنید. لازم به ذکر است در این محصول یک فایل ویدیویی حدود 10 دقیقه ای نیز جهت آشنایی با نحوه ی اجرا نیز گنجانده شده است که شما را با نحوه ی ران کردن برنامه آشنا می سازد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.