ما اسمش رو گذاشتیم شبیه سازی سلول خورشیدی با ذخیره ساز، ولی شاید بهتر بود میذاشتیم شبیه سازی شبکه هوشمند با انرژی خورشیدی! چون ابتدا یک سیستم الکتریکی رو همانند شکل 1 که دارای چندتا مصرف کننده است شبیه سازی کردیم و سپس تامین بار اینها رو بر عهده ی ذخیره ساز و نیروگاه خورشیدی گذاشتیم. شبیه سازی به صورت دقیق انجام شده و نتایجی که شکل آخر هم نشان میده، گواهی بر این ادعاست!
یکی از بزرگترین مزایای شبکه های هوشمند حضور ریز شبکه هاست. ریزشبکه ها باید به گونه ای طراحی شده باشند تا در زمان جزیره ای شدن بتوانند انرژی مورد نیاز بارهای خود را تامین نمایند. در یک ریز شبکه یا میکروگرید بارها حاوی سلول خورشیدی و یا تولید انرژی از طریق باد را دارا هستند. اتصال این نوع تولیدها به شبکه به دلیل وجود عدم قطعیت ها معمولا با ذخیره ساز همراه می باشد. در این محصول نیز یک ریز شبکه شبیه سازی و سپس شبیه سازی سلول خورشیدی با MPPT و ذخیره ساز صورت گرفته است. بارهای ریز شبکه توسط ژنراتورهای موجود در آن و سیستم فتوولتائیک تغذیه می شوند. شکل کلی ریز شبکه موجود در این محصول به صورت زیر فرض شده است:
حال به همین شبکه سیستم فتوولتائیک یا همان سلول خورشیدی متصل شده و مقداری از انرژی الکتریکی مورد نیاز آن را تامین می نماید. کنترل سلول خورشیدی برای دریافت حداکثر توان توسط MPPT انجام می گیرد که در اینجا نیز شبیه سازی شده است. از طرفی اینورتر سه فاز DC به AC یا همان مبدل DC به AC نیز استفاده شده است. شکل کلی سیمولینک شبیه سازی به صورت زیر می باشد:
در نهایت انرژی الکتریکی تزریقی توسط سلول خورشیدی به شبکه در هنگام مصرف بارها بهبود می یابد. در قسمت داخل ریز شبکه که به صورت SUBSYSTEM در شکل بالا قرار گرفته است یک اسکوپی قرار داده شده و نمودار ولتاژ و جریان مصرفی بار را به صورت زیر نشان می دهد:
آن گونه که مشاهده می کنید در محل مصرف ولتاژ و جریان به حالت سینوسی با فرکانس 50 هرتز درآمده اند. و این یعنی کارکرد صحیح ذخیره ساز در طراحی سلول خورشیدی و کیفیت ولتاژ و جریان مناسب.
در کل این محصول حاوی فایل متلب – سیمولینک شبیه سازی سلول خورشیدی یا همان شبیه سازی سیستم فتوولتائیک متصل به ریزشبکه همراه با MPPT برای دریافت حداکثر توان از سلول و همچنین حضور ذخیره ساز می باشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.