یکی دیگر از الگوریتم های محبوب بهینه سازی، الگوریتم زنبور عسل مصنوعی است که امروزه در بین دانشجویان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در این محصول جایابی DG با این الگوریتم مد نظر بوده است. در پایان اجرای این شبیه سازی که بر روی شبکه 69 باسه انجام شده، شما مکان و اندازه بهینه DG را می توانید مشاهده کنید و همچنین در انتها نمودار پروفیل ولتاژ قبل و بعد از جایگذاری و همچنین نمودار همگرایی برای شما نمایش داده می شود.
حضور منابع تولید پراکنده در سیستم الکتریکی ، بهره برداری از آن را پیچیده کرده است. علاوه بر برنامه ریزی صحیح این منابع ، مکان و اندازه بهینه منابع تولید پراکنده نیز از اهمیت زیادی برخوردا است. جایابی dg امروزه در مقالات مختلف جهت کاهش تلفات شبکه و یا بهبود پروفیل ولتاژ صورت می گیرد. در این قسمت نیز مکان یابی منابع تولید پراکنده بر روی شبکه 69 باسه IEEE با هدف کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ مورد بررسی قرار گرفته است. پخش بار پسرو پیشرو جهت یافتن مقادیر ولتاژ و جریان شاخه ها برای این شبکه استفاده شده است.
اگر به صورت ساده بخواهیم مکان یابی منابع تولید پراکنده را مورد بررسی قرار دهیم. شاید لازم باشد بیش از میلیاردها حالت را برای یافتن مکان و اندازه بهینه مورد بررسی قرار دهیم. بخاطر محدودیت زمانی نیاز است تا از الگوریتم های بهینه سازی برای یافتن پاسخ استفاده نماییم. لذا از الگوریتم های بهینه سازی در مسائل مکان یابی استفاده می شود. الگوریتم کلونی زنبوری در بهینه سازی امروزه فراگیر شده و معمولا اکثر دانشجویان جهت حل مسائل مربوط به بهینه سازی از این الگوریتم استفاده می کنند. جایابی بهینه DG بر روی شبکه 69 باسه توسط الگوریتم کلونی زنبورعسل مصنوعی با هدف کاهش تلفات شبکه و بهبود پروفیل ولتاژ موضوعی است که در این محصول به آن پرداخته شده است.
در این محصول از تولباکس کلونی زنبور عسل مصنوعی استفاده نشده است. بلکه خود برنامه ی الگوریتم کلونی زنبورعسل مصنوعی در متلب نوشته شده و برای جایابی DG از آن استفاده شده است.
در نهایت بعد از جایابی منابع تولید پراکنده همانطور که انتظار می رفت پروفیل ولتاژ دچار بهبود گردد ، نمودار پروفیل ولتاژ بهبود یافته به دست می آید. این نمودار نشان دهنده ی قبل و بعد از جایابی DG است که رنگ آبی نشان دهنده ی پروفیل ولتاژ بعد از مکان یابی منابع تولید پراکنده می باشد که با بهبودی همراه است.
از طرف دیگر در اکثر مقالات از نمودار همگرایی مربوط به الگوریتم های بهینه سازی نیز استفاده می شود. این نمودار نشان هنده ی کاهش میزان تابع هدف (تلفات شبکه در این محصول) در هر بار تکرار می باشد. در واقع نشان می دهد که در هر بار تکرار این مقدار با کاهش همراه بوده و بعد از چند بار تکرار ثابت مانده است.
در حالت کلی این محصول حاوی فایل های متلب مربوط به بدنه ی اصلی الگوریتم کلونی زنبورعسل مصنوعی و تابع هدف شامل پخش بار پسرو پیشرو شبکه 69 باس و … بوده و نحوه ی اجرا و ران کردن آن بسیار ساده بوده و در پایان شما می توانید مکان و اندازه بهینه DG ها را مشاهده نمایید. همچنین در پایان اجرا نمودار پروفیل ولتاژ قبل و بعد از جایگذاری و نمودار همگرایی برای شما نمایان خواهد شد. فایل PDF زیر نیز تابع هدف و شرایط لحاظ شده می باشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.