عنوان فارسی |
مطالعه ای بر هیپنوتیزم: مروری بر تاریخچه، کاربردها و عوارض |
درسهای مرتبط |
  روانشناسی |
تعداد اسلاید : 20 | فرمت : pptx |
قابلیت چاپ و پرینت : دارد | کیفیت طراحی : طلایی |
سال طراحی : 1403 | برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله |
قابلیت ویرایش : دارد | برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله |
هیپنوتیزم، یک حالت روانی خلسه مانند می باشد که طی آن، توجه، تمرکز و تلقین پذیری در فرد افزایش می یابد. با وجود آنکه، آن غالبا به عنوان حالتی شبیه خواب می باشد، اما بهتر است که به عنوان حالتی از توجه متمرکز، تلقین پذیری شدید و تخیلات واضح، عنوان شود. لازم به ذکر است که افراد در این حالت، غالبا خواب آلود می باشند، اما در واقعیت، از آگاهی بیشتری برخوردار هستند.
با وجود آنکه داستان ها و تصورات نادرستی در رابطه با این موضوع مطرح است، اما هیپنوتیزم یک فرآیند بسیار واقعی بوده و می تواند به عنوان یک ابزار درمانی به نحو موثری مورد استفاده قرار گیرد. یافته های بدست آمده حاکی از آن است که این فرآیند از مزایای پزشکی و درمانی، بخصوص در زمینه کاهش درد و اضطراب برخوردار است. حتی شواهدی دال بر این قضیه وجود دارد که هیپنوتیزم می تواند به کاهش علائم زوال عقل منجر شود.
هیپنوتیزم یک شیوه درمانی است که در آن پزشکان به منظور آرام سازی و تمرکز ذهنی افراد، تحت یک روش طراحی شده، پیشنهاداتی را به افراد ارائه می دهند. اگرچه در سالهای اخیر، این فرآیند با مباحث فراوانی روبرو بوده است، اما در حال حاضر، اکثر پزشکان در رابطه با این موضوع که هیپنوتیزم در طیف وسیعی از شرایط نظیر درد، اضطراب و اختلالات خلقی میتواند یک شیوه درمانی قدرتمند و مؤثر محسوب شود، دارای اتفاق نظر هستند. همچنین این روش می تواند در زمینه تغییر عادات نظیر ترک سیگار به افراد کمک کند.
این پاورپوینت در 20 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز، اسلاید شماره 12 آن قرار داده شده است:
هیپنوتیزم یک وضعیت انسانی بوده و با توجه متمرکز (فرضیه توجه انتخابی/ عدم توجه انتخابی، SASI)، کاهش آگاهی محیطی و افزایش ظرفیت برای پاسخ به پیشنهاد همراه است. علاوه بر این، در توضیح آن و پدیده های رقابتی مرتبط با آن، نظریه های رقابتی متعددی ارائه شده است. نظریه های وضعیت تغییریافته، هیپنوتیزم را به عنوان یک وضعیت تغییر یافته ذهن یا خلسه عنوان می کنند که در مقایسه با حالت عادی هوشیاری، دارای سطح آگاهی متفاوتی است. در مقابل، نظریه های مربوط به وضعیت تغییرنیافته، هیپنوتیزم را به عنوان یک نوع اثر دارونما، تعریف مجددی از تعامل از سوی درمانگر یا گونه ای از ایفای نقش تخیلی عنوان می کنند. یافته های بدست آمده حاکی از آن است که در طی این فرآیند، فرد از توجه و تمرکز بیشتری برخوردار است و نسبت به پیشنهادات، پاسخ بیشتری را ارائه می دهد. همچنین، هیپنوتیزم معمولاً با یک القای هیپنوتیزمی که متشکل از مجموعه ای از دستورالعمل ها و پیشنهادات اولیه است، آغاز می گردد. استفاده از این روش برای اهداف درمانی، “هیپنوتیزم درمانی” نام دارد. بالعکس در صورتیکه، به عنوان نوعی سرگرمی برای مخاطبان استفاده شود “هیپنوتیزم مرحله ای” نام دارد که نوعی ذهن گرایی به شمار می آید. همچنین در صورتیکه این روش برای مدیریت درد در بیماران استفاده شود، «احتمالاً به کاهش درد حاد و مزمن در بیشتر افراد منجر می شود». همچنین بر طبق برخی شواهد، درمانهای مبتنی بر آن برای مدیریت سندرم روده تحریک پذیر و یائسگی نیز موثر هستند. همچنین برای درمان سایر مسائل، نظیر ترک سیگار، استفاده از آن دارای نتایج متفاوتی بوده است. علاوه بر این، برای بازیابی و ترکیب ترومای اولیه در جریان اصلی علمی، استفاده از هیپنوتیزم به عنوان شکلی از درمان با مباحث متعددی همراه بوده است. تحقیقات صورت گرفته حاکی از آن است که هیپنوتیزم کردن یک فرد ممکن است به شکلگیری خاطرات نادرست منجر شود، و اینکه این روش باعث نمی شود که افراد، رویدادها را دقیق تر به یاد بیاورند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.