عنوان فارسی |
مروری بر مبانی و مفاهیم اقتصاد سبز |
درسهای مرتبط |
  حسابداری و اقتصاد |
تعداد اسلاید : 21 | فرمت : pptx |
قابلیت چاپ و پرینت : دارد | کیفیت طراحی : طلایی |
سال طراحی : 1403 | برای ارائه کلاسی مناسب است؟ بله |
قابلیت ویرایش : دارد | برای دفاعیه ارشد و دکتری مناسب است؟ بله |
اقتصاد سبز، روشی از اقتصاد محسوب می شود که از تعامل هماهنگ بین انسان و طبیعت پشتیبانی کرده و سعی در برآوردن همزمان نیازهای هر دو دارد.
در ادامه می توانید بخشی از این پاورپوینت را در قالب یک ویدئو، مشاهده نمایید، لازم به ذکر است که کل اسلایدهای این پاورپوینت، در این ویدئو قرار نگرفته و تنها تعدادی از اسلایدها به عنوان نمونه قرار داده شده اند. برای دریافت فایل پاورپوینت قابل ویرایش، می توانید اقدام به خرید این محصول از سایت نمایید.
در این زمینه، تعاریف متفاوتی ارائه شده است. در سال 2011، اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) در بیانیه خود در خصوص “10 شرط برای گذار به سوی اقتصاد سبز” خاطر نشان کرد که اقتصاد سبز، اقتصادی است که “در آن رشد اقتصادی و مسئولیتهای زیستمحیطی در حین حمایت از پیشرفت و توسعه اجتماعی، به صورتی متقابلاً تقویتکننده نیز با یکدیگر در تعامل هستند”. یکی از راههای دستیابی اقتصاد سبز به جریان اصلی، برچسبهای مواجهه مستقيم با مشتريان است که بیانگر درجه پایداری تجاری یا محصول می باشد.
این پاورپوینت در 21 اسلاید آماده شده و در ادامه نیز، اسلاید شماره 2 آن قرار داده شده است:
نظریههای این حوزه، مجموعه گسترده ای از ایدهها را شامل می شوند که همگی با رابطه به هم پیوسته بین افراد و محیط در تعامل هستند. اقتصاددانان این حوزه بر این باورند که مبنای تصمیمات اقتصادی بایستی به طریقی با اکوسیستم مرتبط باشد و سرمایه طبیعی و خدمات زیست محیطی از ارزش اقتصادی برخوردار می باشند.
بررسی های صورت گرفته حاکی از آن است که اصطلاح اقتصاد سبز، اصطلاح گسترده ای محسوب می شود، اما شامل هر تئوری است که اقتصاد را به عنوان جزئی از محیط زیست که بر اساس آن است، در نظر می گیرد. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، این مفهوم را به عنوان ” اقتصادی با کربن کم، بهره وری منابع و از لحاظ اجتماعی فراگیر” توصیف می کند.
از اینرو، اقتصاددانان سبز به طور کلی برای درک و مدلسازی اقتصادها، رویکرد گسترده و جامعی را به کار می بندند و به همان میزان که به نحوه عملکرد خود اقتصاد توجه دارند، منابع طبیعی که به توسعه و پیشرفت اقتصاد منجر می شوند را نیز مورد توجه قرار می دهند.
به طور کلی می توان اینگونه عنوان کرد که، طرفداران این شاخه از اقتصاد، سلامت محیط زیست طبیعی را مورد توجه قرار داده و بر این باورند که برای حفاظت از طبیعت و تشویق تعامل و همزیستی مثبت انسان و طبیعت، بایستی اقداماتی در پیش گرفته شود. شیوه دفاع این اقتصاددانان از محیط زیست با طرح این استدلال است که محیط زیست در زمینه اقتصاد از نقشی محوری برخوردار است و اینکه سلامت هر اقتصاد خوب لزوما توسط سلامت محیط زیست که بخش لاینفکی از آن است، تعیین میشود.
گزارش هیئت بین دولتی سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات آب و هوا حاکی از آن است که، یکی از عوامل گرم شدن کره زمین، تأثیر انسان است و همچنین، برخی از اشکال اختلالات آب و هوایی که قرن هاست که جهان با آن مواجه است، از تاثیر انسان بر جهان ناشی شده است. بر طبق اظهارات آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد: “این گزارش بایستی زنگ هشدار اتمام زغالسنگ و سوختهای فسیلی را پیش از نابودی کره زمین به صدا درآورد”.
با وجود اینکه ایده یک اقتصاد برابر با منابع انرژی تجدید پذیر جذاب به نظر می رسد، اقتصاد سبز نیز مورد انتقادات فراوانی قرار گرفته است. بر طبق اظهارات منتقدان، تلاش های اقتصاد سبز برای تفکیک رشد اقتصادی از تخریب محیط زیست، موفقیت چندانی نداشته است. بیشتر رشد اقتصادی به لطف فناوری های تجدیدناپذیر و منابع انرژی ایجاد شده است.
در ادامه، اسلاید شماره 15 مربوط به این پاورپوینت، قرار داده شده است:
تفکیک و جداسازی جهان، به خصوص اقتصادهای در حال توسعه، از این منابع انرژی مستلزم تلاش های فراوانی است. اما تلاش های صورت گرفته، با موفقیت چندانی همراه نبوده است. بر طبق اظهارات برخی از محققان، تاکید بر مشاغل سبز به عنوان یک راه حل عدالت اجتماعی، نادرست و غیر منطقی است. مواد خام برای انرژی سبز در موارد مختلف از مواد معدنی کمیاب بدست می آید که توسط کارگرانی که دستمزد ارزان دریافت می کنند، در شرایط نامناسب استخراج می شود.
نمونهای از این تولیدکننده، تسلا، شرکت آمریکایی سازنده خودرو برقی است که باتریهای خودروی آن از طریق مواد خام استخراج شده از کنگو، منطقهای که توسط جنگ داخلی ویران شده است، ساخته میشود. یکی دیگر از انتقاداتی که در این زمینه مطرح است این است که، اقتصاد سبز بر رویکردی به سوی استفاده از فناوری متمرکز است و در نتیجه بازار آن تحت سلطه شرکت هایی است که دارای دسترسی به این فناوری هستند.
اقتصاد سبز، به طرق مختلف دارای ارتباط نزدیکی با اقتصاد بوم شناختی است، به نحوی که منابع طبیعی را دارای ارزش اقتصادی قابل سنجش و متمرکز بر پایداری و عدالت تلقی می کند. اما زمانی که بحث کاربرد این ایدهها مطرح می شود، طرفداران اقتصاد سبز بیشتر بر مسائل سیاسی مترکز می شوند. اقتصاددانان سبز، طرفدار یک سیستم حسابداری با بهای تمام شده کامل هستند که در آن نهادهای (دولت، صنعت، افراد و غیره) که به دارایی های طبیعی آسیب وارد کرده یا از آنها غفلت می ورزند، مسئول خسارت وارد آمده هستند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.