شبیه سازی جایابی بهینه منابع تولید پراکنده با الگوریتم ژنتیک برای شبکه 33 باسه + کد

خلاصه:

در این محصول جایابی بهینه DG با الگوریتم ژنتیک بر روی شبکه 33 شینه رو مشاهده خواهید کرد. خیلی ها سوال می کردند: آیا مکان و اندازه DG ها رو هم بعد ران کردن متوجه خواهیم شد؟ بله، بعد ران کردن میتونید مکان و اندازه DG در هر شینی که الگوریتم ژنتیک به شما داده رو مشاهده کنید + پروفیل ولتاژ قبل و بعد از جایابی + نمودار همگرایی الگوریتم ژنتیک. همچنین اگر کدها رو یاد بگیرید میتونید این کار رو بر روی هر شبکه ی دلخواه دیگه ای هم پیاده کنید.

قیمت دانلود :
42,000 تومان
شرح موضوع

جایابی DG

حضور منابع تولید پراکنده در سیستم الکتریکی ، بهره برداری از آن را پیچیده نموده است. علاوه بر برنامه ریزی صحیح این منابع ، مکان و اندازه بهینه منابع تولید پراکنده نیز از اهمیت زیادی برخوردا است. جایابی dg امروزه در مقالات مختلف جهت کاهش تلفات شبکه و یا بهبود پروفیل ولتاژ صورت می گیرد. در این قسمت نیز مکان یابی منابع تولید پراکنده بر روی شبکه 33 باسه IEEE با هدف کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ مورد بررسی قرار گرفته است. پخش بار پسرو پیشرو جهت یافتن مقادیر ولتاژ و جریان شاخه ها برای این شبکه استفاده شده است.

جایابی منابع تولید پراکنده

جایابی منابع تولید پراکنده با الگوریتم ژنتیک در متلب

اگر به صورت ساده بخواهیم مکان یابی منابع تولید پراکنده را مورد بررسی قرار دهیم. شاید لازم باشد بیش از میلیاردها حالت را برای یافتن مکان و اندازه بهینه مورد بررسی قرار دهیم. بخاطر محدودیت زمانی نیاز است تا از الگوریتم های بهینه سازی برای یافتن پاسخ استفاده نماییم. لذا از الگوریتم های بهینه سازی در مسائل مکان یابی استفاده می شود. الگوریتم ژنتیک در بهینه سازی امروزه فراگیر شده و معمولا اکثر دانشجویان جهت حل مسائل مربوط به بهینه سازی از این الگوریتم استفاده می کنند. جایابی بهینه DG بر روی شبکه 33 باسه توسط الگوریتم ژنتیک با هدف کاهش تلفات شبکه و بهبود پروفیل ولتاژ موضوعی است که در این محصول به آن پرداخته شده است. در الگوریتم ژنتیک ابتدا تعداد جمعیت مشخص شده و سپس کروموزمی برای هر کدام به تعداد مجهولات مسئله انتخاب می شود. هر کروموزم حاوی 33 متغیر می باشد که نشان از مکان قرارگیری و اندازه منابع تولید پراکنده در آن قرار گرفته است. برای هر کدام از این جمعیت ها مقدار تابع هدف که در اینجا تلفات شبکه است فراخوانی شده و همگی با هم مقایسه می شوند. سپس crossover و mutation بر روی برخی اعضا صورت گرفته و حلفه ی تکرار تا زمانی یافتن بهینه ترین مقدار ادامه می یابد. در نهایت جایابی بهینه منابع تولید پراکنده به اتمام رسیده و مکان و اندازه مربوط به DG ها در شبکه 33 باسه به دست می آید.

در این محصول از تولباکس ژنتیک استفاده نشده است. بلکه خود برنامه ی الگوریتم ژنتیک در متلب نوشته شده و برای جایابی DG از آن استفاده شده است.

در نهایت بعد از جایابی منابع تولید پراکنده همانطور که انتظار می رفت پروفیل ولتاژ دچار بهبود گردد ، نمودار پروفیل ولتاژ بهبود یافته به دست می آید. این نمودار نشان دهنده ی قبل و بعد از جایابی DG است که رنگ آبی نشان دهنده ی پروفیل ولتاژ بعد از مکان یابی منابع تولید پراکنده می باشد که با بهبودی همراه است.

جایابی منابع تولید پراکنده

از طرف دیگر در اکثر مقالات از نمودار همگرایی مربوط به الگوریتم های بهینه سازی نیز استفاده می شود. این نمودار نشان هنده ی کاهش میزان تابع هدف (تلفات شبکه در این محصول) در هر بار تکرار می باشد. در واقع نشان می دهد که در هر بار تکرار این مقدار با کاهش همراه بوده و بعد از چند بار تکرار ثابت مانده است.

جایابی منابع تولید پراکنده

در حالت کلی این محصول حاوی فایل های متلب مربوط به بدنه ی اصلی الگوریتم ژنتیک ، crossover ، mutation و تابع هدف شامل پخش بار پسرو پیشرو شبکه 33 باس و … بوده و شما با ران کردن آن در نهایت پروفیل ولتاژ ، نمودار همگرایی ، مقادیر ولتاژ شین ها ، مکان و اندازه DG ها را براساس شماره شین مشاهده می کنید. فایل زیر نیز نشان دهنده تابع هدف و شرایط لحاظ شده می باشد.

 


دیدگاهها

  1. عرفان (مالک تایید شده)

    ما که از روی این برنامه نتوانستیم مکان واندازه dg را ببینیم وبرنامه را درست بفهمیم

    • bagher

      سلام
      بعد از اجرای برنامه در قسمت ورک اسپیس باید روی گلوبال بست کلیک کنید. اونجا مکان و اندازه ها مشخصه. باز مشکلی داشتید با پشتیبانی تماس بگیرید.

  2. عرفان (مالک تایید شده)

    ولتاژاولیه شین ها چگونه plotشده است

    • bagher

      ولتاژ اولیه شین ها رو به صورت ماتریس عددی وارد کردیم. میتوانید برای اینکه بفهمید اعداد درست هستن یا نه خودتون پخش بار پسرو پیشرو بزنید و اونموقع متوجه میشید اعداد دقیقا درست هستن. در صورت داشتن سوال یا مشکل لطفا با پشتیبانی تماس بگیرید تا کامل راهنمایی کنند.

  3. مهدی

    سلام وقت به خیر

    دوست عزیز ، بنده در محیط سیمولینک یک شبکه ی شعاعی 33 باسه را طراحی کردم و از یک تراس 132 به 11 کیلو ولت بعد از slack bus استفاده نمودم و تمامی داده های شبکه استاندارد را در شبیه سازی رعایت کردم………در هر باس میژورمنت های ولتاژ و جریان و توان را نیز گذاشتم.

    در زمان ران سیستم…..همه چیز اوکی هست و ولتاژ های هر باس به نسبت ولتاژ باس مبنا کاملا بیانگر عملکرد درست شبیه ساز است. یعنی با عنایت به نتایج ولتمتر ها بر روی باس ها نتایج صحیح هستند…..
    مشکل اینجاست که وقتی load flow را اجرا میکنم و پخش بار میخوام ، متاسفانه نتایج به کلی غلط هستند!

    درخواستی که دارم ، فایل سیمولینک شبکه ی 33 باسه هست که در آن خش بار به درستی ران شود و البته از slack به همراه ترانس 132 به 11 KV استفاده شود با توان 5.320 MVA

    ببخشید طولانی شد

    • bagher

      لطفا با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.
      باتشکر

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =

مقالات ترجمه شده

نماد اعتماد الکترونیکی

پشتیبانی

logo-samandehi