شبیه سازی جایابی خازن و DG با الگوریتم PSO برای شبکه 69 باسه

خلاصه:

با توجه به اینکه امروزه الگوریتم PSO یا همان اجتماع ذرات در بین دانشجویان طرفداران زیادی پیدا کرده است، لذا خیلی از دانشجویان جایابی دو تا چیز به صورت همزمان در آن را بلد نیستند. به همین دلیل در این محصول جایابی بهینه DG و خازن به صورت همزمان قرار داده شده است تا دانشجویان دیدی بهتر نسبت به این قضیه داشته باشند. در پایان شما می توانید مکان و اندازه خازن و دیجی را در شین های مختلف مشاهده کرده و پروفیل ولتاژ و نمودار همگرایی نیز برای شما در پایان ران شدن ظاهر خواهد شد.

قیمت دانلود :
42,000 تومان
شرح موضوع

جایابی DG و خازن به صورت همزمان با الگوریتم پرندگان (PSO)

امروزه جایابی منابع تولید پراکنده و جایابی خازن در سیتم های قدرت از اهمیت زیادی برخوردار است. هر دوی اینها یعنی منابع تولید پراکنده و خازن در صورت جایابی صحیح باعث بهبود کارآیی سیستم قدرت می شوند. منابع تولید پراکنده با تولید توان اکتیو و خازن ها با تولید توان راکتیو کمک شایانی برای بهبود پارامترهای کیفیت توان از جمله ولتاژ سیستم توزیع می کنند. استفاده از خازن ها به چندین سال پیش مربوط می شود ولی استفاده از DG ها امروزه بیشتر گسترده شده است. دلیل آن نیز کمبود منابع نفت و گاز خیلی از کشورهاست که برای تامین توان اکتیو مورد نیاز بارهای خود به این منابع روی آورده اند. حال جایابی بهینه منابع تولید پراکنده و خازن آن هم به صورت همزمان می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. برای جایابی بهینه خازن و منابع تولید پراکنده به صورت همزمان توسط الگوریتم ازدحام ذرات می توانید از این محصول که بر روی شبکه 69 باسه IEEE مورد بررسی قرار گرفته است ، استفاده کنید.

این محصول جایابی بهینه خازن و جایابی DG را به صورت همزمان با متلب را شامل شده و بر روی شبکه 69 باسه مورد بررسی قرار گرفته داده است. شبکه 69 باسه را در شکل زیر مشاهده می کنید:

جایابی DG و خازن با الگوریتم PSO

معمولا در شبکه های شعاعی مقدار ولتاژ مربوط به شین های انتهایی از نظر کیفیت توان مناسب نمی باشد. لذا برای بهبود کیفیت توان مربوط به این شین ها خازن و منابع تولید پراکنده گزینه های مناسبی هستند. حال جایابی همزمان این دو پیچیدگی هایی دارد که در این محصول گنجانده شده است.

جایابی منابع تولید پراکنده و خازن با الگوریتم ازدحام ذرات (PSO)

حال اگر مسئله ی مکان یابی DG و خازن به صورت همزمان را توسط الگوریتم PSO مورد بررسی قرار دهیم. خواهیم دید DG ها و خازن ها در نقاطی قرار گرفته اند که دارای ولتاژهای پایین تری می باشند. هدف مورد نظر برای جایابی کاهش تلفات شبکه و بهبود پروفیل ولتاژ بوده است. با قرار گرفتن خازن و DG در نقاط ضعیف از نظر ولتاژ ، این شین ها از نظر ولتاژ بهبود یافته و به طبع آن میزان تلفات کل شبکه نیز کاهش می یابد. در الگوریتم ازدحام ذرات برای جایابی همزمان ، در جایابی بصورت همزمان نسبت به حالت جایابی یکی از آن ها یعنی مکان یابی DG و مکان یابی خازن به صورت تک تک ، تعداد متغیرها را دو چندان می کنیم. نصف متغیرها را به مکان و اندازه منابع تولید پراکنده و نصف مابقی را به مکان و اندازه خازن ها اختصاص می دهیم. در این محصول برخلاف خیلی از جایابی ها با الگوریتم PSO که از تولباکس متلب استفاده می کنند از تولباکس استفاده نشده بلکه خود الگوریتم ازدحام ذرات با متلب کد نویسی شده است. شما در این محصول به راحتی می توانید به تمام جزئیات الگوریتم ازدحام ذرات دست یابید و نحوه ی کارکرد آن ها را یاد بگیرید.

در نهایت بعد از جایابی بهینه خازن و منابع تولید پراکنده همانطور که انتظار می رفت پروفیل ولتاژ دچار بهبود گردد ، نمودار پروفیل ولتاژ بهبود یافته به دست می آید. این نمودار نشان دهنده ی قبل و بعد از جایابی خازن با متلب است که رنگ سبز نشان دهنده ی پروفیل ولتاژ بعد از مکان یابی خازن و DG به صورت همزمان می باشد که با بهبودی همراه است.

جایابی منابع تولید پراکنده و خازن با الگوریتم ازدحام ذرات

از طرف دیگر اکثر مقالات از نمودار همگرایی برای نشان دادن کاهش مقدار تابع هدف استفاده می کنند. این نمودار نیز نشان دهنده ی نمودار همگرایی در کاهش تلفات شبکه با جایابی خازن توسط الگوریتم PSO را نشان می دهد. همانطور که مشاهده می کنید مقدار تابع هدف در هر تکرار کاهش یافته و در نهایت به صفر رسیده است.

جایابی بهینه منابع تولید پراکنده و خازن با پرندگان

در حالت کلی این محصول حاوی فایل های متلب مربوط به بدنه ی اصلی الگوریتم ازدحام ذرات و تابع هدف شامل پخش بار پسرو پیشرو شبکه 69 باس و … بوده و نحوه ی اجرا و ران کردن آن بسیار آسان بوده و شما در پایان می توانید مکان و اندازه بهینه دیجی و خازن را مشاهده کرده و همچنین پروفیل ولتاژ قبل و بعد از جایگذاری و نیز نمودار همگرایی مربوط به الگوریتم ازدحام ذرات را مشاهده کنید. فایل PDF زیر نیز تابع هدف و شرایط لحاظ شده را نشان می دهد.

 


دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “شبیه سازی جایابی خازن و DG با الگوریتم PSO برای شبکه 69 باسه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

مقالات ترجمه شده

نماد اعتماد الکترونیکی

پشتیبانی

logo-samandehi