شبیه سازی فیلتر اکتیو در متلب

خلاصه:

فیلتر چیست؟ گاهی باید بعضی چیزها حذف بشه تا یه چیز درست و به دربخوری به وجود بیاد! در رشته ی مهندسی برق نیز گاهی برخی ادوات و تجهیزات الکتریکی مصرف کنندگان، شکل موج رو به هم میزنند، اینجاست که نیاز به فیلترها احساس می شود. در این محصول یک سیستم داغونی که نیاز به فیلتر اکتیو دارد طراحی شده و سپس از فیلتر اکتیو برای بهبودش استفاده شده است.

قیمت دانلود :
32,400 تومان
شرح موضوع

فیلتر اکتیو

شاید برای شما هم اتفاق افتاده است که لپ تاپ یا کامپیوترتان خاموش یا رستارت می شود. در زمان های قدیم توجه آن چنانی برای ساخت قطعات الکتریکی از نظر کیفیت توان نمی شد. بازار رقابت منجر شد تا تولید کنندگان لوازم الکتریکی بیش از پیش به کیفیت توان و کاهش حساسیت قطعات تولیدی خود به کیفیت توان توجه کنند. از طرفی صرفا توجه تولید کنندگان برای کاهش حساسیت کافی نیست و باید طراحان سیستم الکتریکی نیز به این موضوع اهمیت می دادند. اینگونه موارد باعث افزایش کیفیت توان شده و حضور فیلترها و ادوات FACTS در سیستم قدرت را فراگیر نمودند. وجود هر گونه اغتشاش در ولتاژ و یا جریان به گونه ای که باعث ایجاد اغتشاش در عملکرد تجهیزات شود، از نظر کیفیت توان قابل قبول نیست. فیلتر اکتیو می تواند مشکل هارمونیک های بارهای غیرخطی را رفع نماید. کاهش هارمونیکها به وسیله ی فیلترهای اکیتو و یا فیلترهای پسیو باعث افزایش عمر تجهیزات و کارکرد صحیح آنها خواهد شد. فیلترهای پسیو به دلیل وزن بالا ، هزینه زیاد و … کاربرد فراوانی ندارند. برخلاف فیلترهای پسیو فیلترهای اکتیو به دلیل استفاده از الکترونیک قدرت بسیار پرکاربرد هستند. مطالعه در زمینه فیلترهاي اکتیو در سال 1971 به وسیله ی پروفسور ساساکی آغاز شده است. ایشان در این سال استفاده از فیلتر اکتیو موازي را بجاي فیلترهاي پسیو موازي پیشنهاد کردند.

شکل زیر شبیه سازی انجام شده برای فیلتر اکتیو را در یک شبکه ای که حاوی بارهای غیر خطی است را نشان می دهد:

فیلتر فعال

همانطور که مشاهده می کنید فیلتر اکتیو وظیفه ی کاهش هارمونیک های ناشی از بارهای غیرخطی را بر عهده دارد. حال اگر شبکه را بدون فیلتر اکتیو فرض کرده و برنامه را اجرا کنیم نتایج برای جریان شبکه ، جریان بار و جریان فیلتر به صورت شکل زیر خواهد شد:

فیلتر اکتیو

آنگونه که می بینیم جریان شبکه به خاطر بار غیرخطی همانند جریان بار شده و از حالت سیسنوسی خارج شده است. حال با استفاده از فیلتر اکتیو اگر برنامه اجرا گردد نتیجه به صورت شکل زیر به دست خواهد آمد:

فیلتر اکتیو

می بینیم ابتدا حالت سینوسی نداشته ولی بعد از زمان کوچک که بسته به کنترل فیلتر دارد حالت سینوسی گرفته و در واقع جریان شبکه با جریان بار تغییر می کند. اینجاست که می توان از این شبکه برای سایر بارها استفاده نمود. زیرا غیر سینوسی بودن همانطور که می دانیم مشکلات عمده ای برای کارکرد سایر بارها نظیر موتورهای القایی ایجاد می کند.

در کل این محصول شبیه سازی فیلتر اکتیو در شبکه ی حاوی بار های غیر خطی در محیط سیمولینک متلب می باشد و شما می توانید از آن برای شبیه سازی مقالات و پروژه های خود استفاده نمایید.


دیدگاهها

  1. یحیی

    خوب است

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

مقالات ترجمه شده

نماد اعتماد الکترونیکی

پشتیبانی

logo-samandehi